Jubilarni 10. turnir “Mića Rudić”

U Novom Sadu je minulog vikenda odigran 10. međunarodni memorijalni turnir veterena “Mića Rudić”. Učestvovalo je šest domaćih i osam ekipa iz inostranstva u dve starosne kategorije, odigrano je 28 utakmica, od toga četiri prve B lige nacionalnog šampionata.

– Bila je ovo još jedna prilika da se stari znanci okupe i druže. Iako se godinama poznajemo i veliki smo prijatelji, ipak je led prštao u duelima, svi su pokazali da jednom kad se hokej uvuče u kosti strast i ljubav prema našem sportu nemaju starosnu granicu – zadovoljan je Atila Danji kako je protekao jubilarni turnir.

Ove godine u Novom Sadu u kategoriji preko 40 godina učestvovali: su Sokolov iz Češke, Prevoje iz Slovenije, Ice Devils iz Bugarske, Spartak iz Subotice, Crvena zvezda i Drvene Nogice iz Beograda i domaćini Vojvodina i Vojvodina 50+.

U mlađoj kategoriji 40- učestvovali su: Hockey for fun -Slanec iz Slovačke, True team, Jesenice r. star i Bledski Vitezovi iz Slovenije, Late Night Hockey iz Hrvatske I Voša iz Novog Sada.

Pravila su jasna, nema igre na telo, utakmice se igraju 2×20 minuta, aktivni igrači nemaju pravo učešća. Starosne kagtegorije su do 40 godina i preko 40 godina, a za svaku ekipu mogu da igraju dva mlađa igrača. Ipak, najvažnije je druženje, pa su u subotu uveče svi učesnici imali priliku da van leda evociraju uspomene i podsete se “nestašlika” iz vremena kad su bili aktivni igrači. Rezultati i plasman bili su manje bitini, ipak…

Rezultati 1. B lige :

1.Vojvodina – Spartak 1:1

2.Spartak – Drvene nogice  1:5

3.Vojvodina – Drvene nogice 0:1

4.Drvene nogice – Crvena Zvezda 4:2

Konačan plasman

U kategoriji 40+

1.Sokolov (Češka)

2.Ice Devils (Bugarska)

3.Drvene Nogice (Beograd)

U kategoriji 40- 

1.Jesenice r.star (Slovenija)

2.True team (Slovenija)

3.Hockey for fun-Slanec (Slovačka)

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.