Džon Trip i Rajan Koglan na klupi Srbije

Hokejaši Srbije od 13. do 15. decembra u Sisku učestvuju na pretkvalifikacionom turniru za Zimske olimpijske igre u Pekingu. U grupi sa Orlovima su Turska, Bugarska i domaćin Hrvatska, a reprezentaciju će sa kupe voditi Kanađanin nemačkog porekla Džon Trip i trener Vojvodine Kanađanin Rajan Koglan.

O željama i nadanjima razgovarali smo sa generalnim sekretarom Saveza i tim menadžerom reprezentacije Danilom Vukotićem.

– Svakako da idemo na prvo mesto i plasman u sledeću rundu. Svi očekujemo da će pobednika odlučiti poslednji duel, utakmica između Srbije i Hrvatske. Ovaj turnir nam je veoma važna priprema pred svetska prvenstva sledeće godine. Već u januaru nas očekuje šampionat u kategoriji do 20 godina, a kako su sve tri selekcije izborile plasman u viši rang takmičenja potrebne su nam jake utakmice da bi izborili opstanak u novom društvu.

Na širem spisku nalazi se 35 igrača, a tu je i novi selektor. Sa klupe će reprezentaciju voditi bivši nemački reprezentativac i trener Džon Trip.

– Okupljanje je u ponedeljak 9. decembra i tada će se selektor upoznati sa igračima. Iako je hokej amaterski sport u Srbiji svi su oni profesionalci, pa verujem da neće biti problema sa uklapanjem, važan je prvi utisak i veza koja se ostvari na prvo “dobar dan”. Trip ima veliko internacionalno iskustvo, verujem da je on dobar izbor. Na žalost, niko se od domaćih trenera nije odazvao pozivu da bude deo tima na turniru u Sisku.

Iako na spisku ima dosta starijih i iskusnijih igrača ipak će akcenat biti na generaciji koja dolazi.

– Verujem da uz dobru organizaciju možemo da ostvarimo naš cilj, a to je prolazak u dalje kvalifikacije. Važno je da mlađi igrači osete velike utakmice i steknu preko potrebno iskustvo, oni su budućnost svakog sporta. Naravno, ne mogu to da postignu bez starijih hokejaša. Nedostaje nam nekoliko igrača iz inostranstva, kao i reprezentaativci koji su prestali da igraju tako da će u Sisak putovati oni zaista najbolji i najperspektivniji. Sve u svemu, svako mora da da svoj maksimum kako bi zajednički ostvarili uspeh.

Raspored utakmica Orlova:

13.12. 15.00h Srbija – Turska

14.12. 15:00h Srbija – Bugarska

15.12. 17:00h Hrvatska – Srbija

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.