IHL: Zvezda nadigrala lidera

Hokejaši Crvene zvezde na gostovanju u Ljubljani svladali su lidere IHL šampionata 6:2 (1:1, 1:2, 0:3).

Dvorana Zalog, Ljubljana. Gledalaca: 150. Sudije: M. Bulovec, A. Bergant, T. Snoj. Strelci: 1:0 Nik Truden (0:12), 1:1 Ivan Anić (13:05), 1:2 Mateja Popović (20:40), 1:3 Ivan Anić (23:15), 2:3 Nejc Brus (38:32), 2:4 Vjačeslav Čegrincev (58:19), 2:5 Marko Brkušanin (59:12), 2:6 Vjačeslav Čegrincev (59:29). Isključenja: Slavija 12, Crvena zvezda 8 minuta. Šutevi: Slavija 40, Crvena zvezda 25.

SLAVIJA JUNIOR: Pavlič, Sotlar, Brus, Čampa, Gorše, Humar, Ilovar, Jezovšek, Kompolšek, Lapornik, Orehek, Paogačar, Pretnar, Primar, Pušenjak, Ščap, Simšič, sitar, Truden, Vidic, Žnidaršič, Zorko.

CREVNA ZVEZDA: Ranković, Mitić, Anić, Brkušanin, Čegrincev, Daniel, Dragović, Janković, Kasitski, Marković, Mašić, Mlađenović, Novaković, Podunavac, Popović, Španjević, Tarakan, Cvik.

Početak utakmice nagovestio je još jednu dominaciju lidera karavana, ali su crveno-beli šampioni pokazali da nisu spremni na predaju. Već posle 12 sekundi Nik Truden je savladao Arsenija Rankovića, da bi u 14. minutu Ivan Anić izjednačio, a početkom drugog dela Mateja Popović doveo Zvezdu u vođstvo. Još jedan projektil Anića za 3:1 doneo je prevagu na ledu iako su domaćini uspeli da u 39. munutu smanje na 3:2.

U poslednjoj trećini i pored stalnih napada mreže su mirovale, a onda je 101 sekundu pre kraja Vjačeslav Čegrincev otvorio seriju golova. Manje od minuta kasnije kapiten Marko Brkušanin trese mrežu domaćina za 5:2, a 17 sekundi kasnije kanonadu završava najbolji strelac šampionata, ruski internacionalac Čegrincev i postavlja konačnih 6:2.

Još jednom je fenomenalno branio reprezentativni golman Arsenije Ranković, uspeo je da zaustavi čak 38 šuteva oklopnika Slavije, dok je Ivan Anić stigao do šetog mesta najboljih poentera karavana.

– Domaćini su od prve sekunde krenuli žestoko, iznenadili su nas brzim golom i nametnuli svoj ritam. Trebalo nam je desetak minuta da “izbacimo put2 iz nogu i da se naviknemo na tempo utakmice. U drugoj trećini smo mnogo bolje igrali, što se vidi I po rezultatu, dok smo u poslednjem delu bili maksimalno disciplinovani i  na kraju realizovali napade. Arsenije je bio odličan, na svom nivou, tako da smo imali pokriće za eventualne propuste. Pozdrav iz Ljubljane za sve koji prate i podržavaju hokej u Srbiji – osim što je bio zadovoljan  pobedom i prikazanom igrom, nije propustio da pozdravi ljubitelje hokeja Ivan Anić, dvostruki strelac.

Priliku da ponove dobru igru i upišu novu pobedu u IHL šampionatu crveno-beli imaju već u nedelju u drugom duelu dvomeča sa Slavijom.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.