IHL: Druga pobeda Zvezde Ljubljani

Još jednom su hokejaši Crvene zvezde bili bolji od lidera IHL šampionata, u Ljubljani su u drugom duelu dvomeča savladali Slaviju 5:3 i vratili se na drugo mesto na tabeli sa osam bodova i dve utakmice manje od domaćina.

Slavija – Crvena zvezda 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)

Dvorana Zalog. Gledalaca: 150. Sudije: Javornik i Boštjan. Strelci: 0:1 Mihal Daniel (5:33), 0:2 Pavle Podunavac (31:25), 1:2 Nik Humar (33:19), 2:2 Nik Humar (39:35), 2:3 Marko Brkušanin (42:37), 3:3 Nejc Brus (53:25), 3:4 Vjačeslav Čegrincev (54:23), 3:5 Vjačeslav Čegrincev (54:45). Isključenja: Slavija 26 (+10),  Crvena zvezda 20 minuta. Šutevi: Slavija 46, Crvena zvezda 31.

SLAVIJA JUNIOR: Pavlič, Sotlar, Brus, Čampa, Gorše, Humar, Ilovar, Jezovšek, Kompolšek, Lapornik, Orehek, Paogačar, Pretnar, Primar, Pušenjak, Ščap, Simšič, Sitar, Truden, Vidic, Žnidaršič, Zorko.

CRVENA ZVEZDA: Ranković, Mitić, Anić, Brkušanin, Čegrincev, Daniel, Dragović, Kasitski, Marković, Mašić, Mlađenović, Novaković, Podunavac, Popović, Španjević, Tarakan, Cvik.

Oklopnici Zvezde i drugi put su za manje od 24 sata naneli težak poraz Slaviji u Ljubljani. U prvom delu samo je Mihal Daniel uspeo da savlada domaćeg golmana, a onda se u nastavku žestoko zakuvalo. Vodio se u “Zalogu” pravi ledeni rat. Čak 30 kaznenih minuta vođstvo Beograđana od 2:0 i izjednačenje u poslednjem minutu druge trećine.

Ipak su crveno-beli pokazali da imaju šampionski mentalitet, posle još jednog vođstva i izjednačenja sastavili su redove, Vjačeslav Čegrincev je sa dva projektila u poslednjim minutama meča postavio konačnih 5:3. I u poslednjoj trećini klupa za kažnjene bila je pretrpana, još 41 minut “grejanja” klupe i “hlađenja” usijanih glava.

– Celu utakmicu smo odigrali odlično, diktirali tempo i strpljivo čekali da na najbolji način šanse pretvorimo u golove. Ako se uzme u obzir da su se u odnosu na prvi meč pojačali petorkom iz “prvog” tima, ovo je još veči uspeh i podstrek za nas pred nastavak takmičenja. Posle novogodišnje pause sve utakmice igramo u Beogradu, pa bih ovu priliku voleo da iskoristim da pozovem ljubitelje hokeja da nas podrže u nastavku takmičenja, jer lakše igramo kad na tribinama imamo podršku publike – zadovoljan je bio Ivan Anić posle druge pobede ne zaboravljajući navijače uz koje se uvek lakše pobeđuje.

Sledeći meč Beograđani ugraju 21. decembra protiv Vojvodine i očekuke je se pravi derbi u “Pioniru”.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.