MOL liga: Korona Brašov prejaka za hokejaše Beograda

 

Beogradski hokejaši nisu uspeli da se oporave posle nesrećnog poraza od Čikserede (3:4) i smognu snage da iznenade ekipu Korone koja je pokazala da će u ovoj sezoni imati ozbiljne ambicije u regionalnom takmičenju. Samo dvadesetak sati imali su srpski "oklopnici" da se mentalno podignu iz šokantne završnice i ispuštenog istorijskog prvog boda u poslednjih 15 sekundi utakmice protiv Čikserede, a iako je u subotnjem susretu sa trećeplasoranom ekipom prošlosezonskog rumunskog šampionata pokazana izuzetno borbena igra, ipak nije bilo nade da se ozbiljnije ugrozi vrlo nadahnut i tehnički potkovaniji protivnik iz Brašova.

Videlo se od starta susreta da će domaćin teško izaći na kraj sa popularnim "Vukovima" koji su već posle osam minuta imali prednost od dva gola. Roberto Gliga je goste doveo u vođstvo već na isteku petog minuta, kada se već u sedmoj sekundi "pauer pleja" odlično postavio pred golom Arsenija Rankovića (34 odbrane) i skrenuo pak posle udarca Tomasa Klempe. Samo dva i po minuta kasnije Gergo Biro udvostručio je prednost Brašova, da bi tek od tog momenta beogradski hokejaši zaigrali nešto slobodnije. Nije, međutim, bilo više pogodaka u prvom periodu, pa je trener Kris Dreberg imao priliku da u relativno prihvatljivoj rezultatskoj poziciji da savete svojim pulenima pred nastavak.

Ipak, druga trećina prikazala je svu "surovost" gostujućih hokejaša koji su posle početnog egala u nastavku, za samo 72 sekundi izveli klasičan "blickrig" i sa tri brza gola već na startu 28. minuta imali tri boda u džepu. Najpre je Ian Mekdonald pogodio mrežu Rankovića, da bi potom to učinili i Arpad Mihalji i pomenuti Tomas Klempa, koji je posle asistencije uspeo da se upiše i među strelce. Prenuli su se u tom momentu domaći hokejaši i vrlo brzo uspeli da makar ublaže prednost Korone. Samo dva minuta posle petog gola gostiju Hjugo Turkot je posle sjajnog solo prodora matirao golmana Zoltana Tokea (21 odbrana) i izmamio aplauze beogradske publike postavivši, kako se ispostavilo, konačan rezultat. Kanadski internacionalac pokazao je da će biti izuzetno pojačanje za mladi tim Beograda koji tek stiče prva iskustva u ovako jakom takmičenju kakva je MOL liga.

Drugi poraz u dva dana: Hokejaši Beograda prve bodove moraće da traže na gostovanju u MađarskojFoto: SHLS

Poslednji period igre završen je bez pogodaka, ali je on bio možda i najsvetlija tačka u igri našeg tima. Igralo se uglavnom pred golom gostiju, čemu su kumovala i nova isključenja "Vukova" iz Brašova (ukupan broj minuta kazni 14:22), pa je odnos udaraca tek u poslednjih 20 minuta bio poravnat (8:8, ukupno 22:39), ali u napadima vidno umornih beogradskih hokejaša kao da je nedostajalo i ideje. Na kraju, sasvim realnih 1:5 koji su sigurno u najvećoj meri posledica "više sile" u vidu kasnog izlaska na led u odnosu na rivalske timove, a za napredak i preboljevanje "dečjih bolesti", koje su posledica neiskustva u ovakvim takmičenjima, biće prilika već u petak, 16. septembra kada Beograd odlazi na prvo gostovanje ove sezone, protiv ekipe Ferencvaroši, dok će samo dan kasnije protivnik biti Ujpešt TE. Ono što je jasno je da je srpskim hokejašima potrebna dodatna podrška u nastavku sezone, a idealna prilika za Beograđane da im u tome pomognu biće po povratku sa mini turneje u Mađarskoj, kada naš tim očekuje čak šest vezanih domaćinstava u periodu od 23. septembra do 16. oktobra.

U drugom meču subotnjeg programa Debrecin je kao domaćin u produžetku savladao Dunareu Galaci rezultatom 2:1.

 

You might also like

Comments are closed.