Arsenije Ranković – ledena gromada na golu Srbije

On je početak i kraj svakog napada. On prvi izađe na led, a poslednji ga napusti. On pokupi sve one pakove koje su njegovi saigrači u odbrani propustili. On je golman, Arsenije Ranković, stub odbrane hokejaške reprezentacije Srbije već 12 godina.

Ranković je prošao kroz sve reprezentativne selekcije, a dres sa državnim grbom nosio je 68 puta. Na devet svetskih prvenstava tri puta je proglašen za najboljeg golmana šampionata i jedan je od najzaslužnijih za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu održanom u Beogradu u aprilu ove godine.

Pred “Orlovima” je pretkvalifikacioni turnir za Zimske olimpijske igre, a pred golom Srbije je Arsenije Raković.

– Turnir u Sisku je dobra prilika da vidimo gde smo pred predstojeća svetska prvenstva. Sad smo se kasno okupili, pa nije bilo prilike da odigramo neku prijateljsku utakmicu, ali najvažniji duel nas očekuje sa Hrvatskom poslednjeg dana takmičenja, pa ćemo već osetiti led i uigrati se u mečevima sa Turskom i Bugarskom. Idemo na prvo mesto i plasman u sledeću rundu takmičenja – optimističan je pred put Ranković.

Jedan je od najiskusnijih igrača u reprezentaciji, a kako sa Crvenom zvezdom igra regionalni IHL šampionat dobro poznaje protivnike iz Hrvatske.

– Svuda je teško, i kod nas i u Hrvatskoj. Njihova najbolja ekipa, Medveščak iz Zagreba je za kratko vreme od učešća u KHL karavanu došla do toga da posle EBEL-a odustane i od IHL takmičenja. Dobro se poznajemo i verujem da možemo da ih pobedimo.

Iako na ledu uteruje strah u kosti protivnicima i dovodi ih na ivicu frustracije kad “spusti zavesu” i pokupi sve pakove, Ranković je čovek koji je ispod kacige nasmejan i prepun pozitivne energije koju prenosi saigračima koji znaju da na njega mogu da se oslone, da će dati sve od sebe za novu pobedu, nove bodove i novi uspeh.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.