Džon Trip: Protiv Hrvatske nas čeka najteži meč

Reprezentaciju Srbije na pretkvalifikacionom turniru u Sisku sa klupe će voditi selektor Džon Trip. Kanađanin nemačkog porekla iza sebe ima bogatu igračku karijeru u Americi i Nemačkoj i učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru u dresu „Pancera“.

Trip je prvi put u Srbiji i polako se upoznaje sa „orlovima“.

– Na žalost, imamo samo tri dana da se upoznamo pred put, ali dobro je to što se momci poznaju, što godinama igraju zajedno, pa nije potrebno puno da se uigraju. Dobri su igrači, dobra je atmosfera u ekipi, a to je najvažnije u ovom trenutku kad smo u stisci sa vremenom. Kad se sve radi brzinski mora da bude zabavno da bi bilo dobro i da bi rad imao nekakvog efekta. Dobro je što je uz mene Rajan Koglan, trener Vojvodine, koji poznaje većinu igrača i može dobro da iskoordinira sa njima, poznaje i protivnike iz Hrvatske, pa zna šta može da očekuje i od jednih i od drugih – pohvalio je Orlove, ali i pomoćnig trenera Rajana Koglana selektor Džon Trip.

Trip je igračku karijeru počeo u Kanadi u WOHL šampionatu, prošao je sve lige da bi 2002. zaigrao u NHL za Njujork Rendžerse, a već sledeće sezone prešao u Los Anđeles Kingse. Karijeru nastavlja u Nemačkoj, a 2010. učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru. Palicu je zamenio trenerskom pištaljkom pre tri godine u Ledenim piratima iz Krimičaua, ekipi u kojoj je stavio tačku na igračke dane.

Slabo poznaje protivnike Srbije na turniru, ali smatra da je važnije da ih igrači znaju, on je tu da ih usmeri i da zajedno stignu do tri pobede i plasmana u sledeći krug.

– Stil igre Hrvata je sličan našem, biće to žestoka borba poslednjeg dana, verovatno i najteža utakmica. Ipak, ne treba olako shvatiti ni Bugarsku i Tursku. Svi oni žele da pobede reprezentaciju koja je ove godine osvojila tri zlata, to im je dodatni motiv. Od prvog munuta krećemo oštro i jako, nema opuštanja iako je velika razlika u kvalitetu. Uzimamo zalet za odlučujući duel sa domaćinima.

Do odlaska u Sisak oklopnici Srbije imaju još jedan trenig, u četvrtak putuju da odmorni dočekaju otvaranje turnira prvi duel sa Turskom u petak u 15.00.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.