Reprezentacija Srbije – spoj mladosti i iskustva

Mateja Popović najmlađi je srpski reprezentativac, a Nemanja Vučurević je kapiten reprezentacije sa bogatom internacionalnom karijerom. Jedan uz drugog brane boje Srbije na pretkvalifikacionom olimpijskom turniru u Sisku.

Vučurević je karijeru počeo u Vojvodini i posle šest sezona pečalbarenja vratio se u Srbiju, u Crvenu zvezdu, pa u rodni Novi Sad i klub iz koga je ponikao.

– Zatvorio sam krug i vratio se kući. Iako sam bio u inostranstvu, reprezentaciju nikad nisam zapostavio. Od prvog Svetskog prvenstva za igrače do 18 godina u sezoni 2006/07. redovno branim boje Srbije. Sad je došlo vreme da budem najstariji i najiskusniji i pomognem mlađim saigračima da napreduju. Imamo mlad, ali dobar tim, a ta mladost je sigurna budućnost srpskog hokeja.

U dresu sa državnim grbom Vučuervić je odigrao 82 utakmice i upisao 75 poena, 34 gola i 41 asistenciju. Primer je igrača od koga mlađi mogu mnogo da nauče.

Prvi put na zvaničnom takmičenju za seniorsku reprezentaciju igra Mateja Popvić. Ove godine osvojio je dva svetska zlata sa selekcijama do 18 i 20 godina.

– Bila je ovo odlična godina, posle svetskih prvenstava igrali smo Petrogradski kup u Sankt Peterburgu. Tad sam prvi put igrao sa seniorima, ali ovo je ipak nešto drugo. Atmosfera u ekipi je odlična, svi se mi jako dobro poznajemo, ima nas petorica kojima je ovo prvi zvanični nastup sa seniorima, ali imamo veliku podršku iskusnijih kolega.

I Vučurević i Popović složni su u jednom, na turniru u Sisku daće sve od sebe, Orlovi ciljaju prvo mesto, pa iako su Turska i Bugarska, na papiru, slabije reprezentacije opuštanja nema. Od prvog izlaska na led ide se na pobedu, važan je svaki duel jer samo sve tri pobede vode u nastavak takmičenja.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.