Orlovi otputovali na pretkvalifikacioni olimpijski turnir u Sisak

Seniorska reprezentacija Srbije otputovala je u Sisak gde će od 13. do 15. decembra učestvovati na pretkvalifikacionom olimpijskom turniru. Sa Turskom, Bugarskom i Hrvatskom Orlovi će se boriti za plasman u sledeći krug i učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu 2022.

Orlovi su prošle zime ostvarili najveći uspeh u istoriji srpskog hokeja, sve tri selekcije su na svetskim prvenstvima osvojile zlatne medalje i plasirale se u viši rang takmičenja. Turnir u Sisku je prilika da nastave sa ovogodišnjim uspesima.

Hokejaše Srbije sa klupe vode kanadski stručnjaci selektor Džon Trip i njegov pomoćnik Rajan Koglan, a u stručnom štabu nalaze se još i tim menadžer Danilo Vukotić, Marian Bradić (ekonom), Miloš Milinković (lekar) i Igor Vujičić (fizioterapeut).

– Očekujemo teške utakmice, ekipa je mlada, ali siguran sam da će momci dati sve od sebe. Najteži duel biće sa domaćinima koji su favoriti i verujem da će poslednji meč sa njima odlučiti koja selekcija prolazi dalje – oprezan je pred put bio tim menadžer reprezentacije i generalni sekretar Saveza Danilo Vukotić.

Iako su imali samo tri dana za pripreme igrači se dobro poznaju, većina igra u IHL šampionatu, pa nije bilo problema sa uigravanjem. Velika pomoć nekadašnjem nemačkom reprezentativcu Džonu Tripu je Rajan Koglan trener Vovodine koji poznaje sve naše oklopnike, ali i grače našeg najljućeg protivnika iz Hrvatske, pa Orlovi imaju velike šanse za nastavak kvalifikacija.

Prva utakmica zakazana je za petak 13. decembar u 15.00, a protivnik našim momcima je reprezentacija Turske.

Dres Srbije na turniru u Sisku nosiće:

Golmani: Arsenije Ranković, Jug Mitić, Petar Stepanović.

Igrači: Nemanja Vučurević (kapiten), Pavle Podunavac, Uglješa Novaković, Ivan Anić, Marko Dragović, Igor Mitrović, Marko Mladenović, Mateja Popović, Andrija Španjević, Andrej Cvik, Viktor Čengeri, Relja Radosavljević, Uroš Bjelogrlić, Srđan Marković, Siniša Pajić, Mirko Đumić, Srđan Subotić, Dušan Grković, Aleksa Luković, David Tomašević, Lazar Leštarić.

Raspored utakmica:

13.12. Srbija – Turska u 15:00 sati, Bugarska – Hrvatska u 19:00 sati

14.12. Srbija – Bugarska u 15:00 sati, Hrvatska – Turska u 19:00 sati

15.12. Turska – Bugarska u 13:00 sati, Hrvatska – Srbija u 17:00 sati

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.