Marko Dragović – zlatni dečak srpskog hokeja

Prošla sezona ostaće zlatnim slovima zapisana na stranicama srpske hokejaške istorije. Na svetskim prvenstvima u sve tri starosne kategorije Srbija je osvojila zlatne medalje, a na najvišem stepeniku pobedničkog postolja sva tri puta bio je Marko Dragović.

I ne samo na ovim prostorima, Dragović je jedan od retkih u svetu kome je ovo pošlo za palicom i klizaljkom. Hokej je počeo da igra sa četiri godine i prošao je kroz sve selekcije Crvene zvezde. Jednu sezonu igrao je za Dunajvaroš iz Mađarske, ali najveće uspehe ostvario je sa beogradskom ekipom.

– U Mađarskoj sam igrao za U12 i U14. Trenirao sam u Beogradu, a roditelji su me svaki vikend vozili na utakmice. Onda sam dobio poziv za reprezentaciju, Zvezda je počela da igra IHL i sav znoj sa treninga počeo je da se pretvara u medalje i osvojene šampionate. Ova godina je zaista bila fenomenalna, tri zlata i prvo mesto u IHL, nadam se da će se završiti kao što je i počela, prvim mestom u Sisku.

Najveću podršku Dragović ima od roditelja, najverniji su navijači i reprezentacije i Crvene zvezde. Gde god se vijori srpska trobojka, tu su mama i tata Dragović. Najglasniji su i u Sisku gde reprezentacija igra pretkvalifikacioni turnir za Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022.

– Da, kilometri za njih nisu prepreka (osmeh), Slovenija, Hrvatska, uvek su tu. Svima nama mnogo znači kad sa tribina, naročito van Srbije, čujemo navijanje. Naravno da su i ovde u Sisku i da su naši najveći kritičari. Utakmicu sa Bugarskom smo solidno otvorili, oni su imali dobru odbranu i nismo uspeli da postignemo više golova u prvoj trećini, ali smo u nastavku zaigrali bolje i tu smo prelomili meč, pa do kraja nije bilo problema.

Kako se i očekivalo, duel Srbije i Hrvatske odlučiće pobednika turnira i ko će u nastavak kvalifikacija. Kao i njegove kolege iz reprezentacije i Marko je optimističan pred veliku završicu.

– Danas je odlučujući meč, moramo da igramo bolje i da koristimo naše šanse. Uvek je tu prednost domaćeg terena, ali to nas neće poremeti. Iako su Hrvati blagi favoriti, mi idemo na pobedu kao i uvek.

Srećno Marko, srećno Orlovi…

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.