Stefan Požar – nova zvezda na sudijskom nebu

Stopama starijih kolega ove sezone krenuo je mladi sudija Stefan Požar. Posle odrađenog sudijskog kampa u Mađarskoj, komesari ERSTE lige ukazali su mu poverenje i pozvali ga da deli pravdu u paru sa kolegom Ivanom Nedeljkovićem.

Nedavno su Požar i Nedeljković sudili derbi vrha tabele ERSTE lige između Čeksereda i FTC Telekoma.

– Čast mi je što sam dobio poziv za ERSTE ligu. Tokom kampa sam dobio dobre ocene i ovo mi je četvrta utakmica koju sudim u Mađarskoj. Nadam se da će ih do kraja sezone biti bar desetak jer dobijam dobre ocene i komentare od supervizora. Želja mi je da dobijem suđenje bar jednog meča plej-ofua

Posle igračke karijere u Crvenoj zvezdi palicu je zamenio pištaljkom i ovo mu je tek treća sezona u sudijskom dresu, ali iskustva mu ne manjka. Redovan je na ledu na utakmicama domaćeg šampionata, ali i u duelima IHL karavana.

– Velika je razlika između IHL i ERSTE šampionata. IHL je više amaterska liga, dok su u Mađarskoj profesionalci. Osim ove dve regionalne lige sudio sam i utakmicu na Svetskom prvenstvu do 18 godina ove godine u Beogradu.

Sudije iz Srbije delegirane su i za planetarne šampionate 2020, a već ovog vikenda na međunarodnoj sceni, na pretkvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Pekingu 2022. je Tibor Fazekaš.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.