Crveno-beli derbi u Beogradu

Hokejaši Crvene zvezde u subotu od 16.15 u ledenoj dvorani „Pionir“ dočekuju Vojvodinu u dvostrukom derbiju. Crveno-beli oklopnici bore se za bodove u IHL karavanu, ali i u nacionalnom šampionatu.

Pre samo nedelju dana hokejaši Zvezde i Vojvodine rame uz rame branili su boje Srbije na pretkvalifikacionom olimpijskom turniru u Sisku, ali su zato i jedni i drugi spremni da u subotu otope led u „Pioniri“ u borbi za nove bodove.

Beograđani brane titule u oba šampionata, važan je svaki bod, a posebno je „slatko“ uzeti bodove u derbiju. Sezonu su počeli oslabljeni, ali su ljubav prema hokeju i strast prema ledenim duelima iz „penzije“ vratili Roberta Sabadoša. U IHL šampionatu dobili su 10 od 15 utakmica i spremni su da nastave pobednički niz.

– Očekuje nas derbi za vikend, poslednja utakmica u polusezoni. Dobili smo dve utakmice u Ljubljani, savladali smo lidera Slaviju i nadamo se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Mislim da smo blagi favoriti u ovom susretu i potrudićemo se da to i potvrdimo. Ekipa Vojvodine umela je da iznenadi i najbolje ekipe ove sezone, tako da opuštanja nema. Nadam se daće biti publike i očekujem veliku borbu – optimističan, ali oprezan bio je Ivan Anić i,naravno, nije propustio da pozdravi ljubitelje hokeja i pozove ih da još jednom podrže crveno-bele u velikom derbiju.

Sa druge strane, Vojvodina je u novu sezonu ušla znatno pojačana. Počev od trenera Rajana Koglana koji je dao krila Lalama i uspešno ih vodi kroz IHL karavan, preko kanadske trojke Bukebum – Kol – Stafeanson, Marka Pukete, pa do braće Pušac koji su švedski led zamenili novosadskim. Za razliku od prošle godine kad su se mučili na dnu tabele, Novosađani sada imaju pet pobeda, od toga su ćetiri puta bodove uzimali u gostima.

– Posle reprezentativnih obaveza gde smo zajedno branili državne boje, već u subotu igramo jedni protiv drugih. Očekujem da će biti neizvesno do kraja, u Novom Sadu smo, na žalost, bili poraženi zbog izuzetno nedisciplinovanog početka meča. Tada smo uspeli da se vratimo, ali ne dovoljno da pobedimo već samo da ublažimo poraz. Spremni smo, znamo gde su nam šanse i daćemo sve od sebe da trijumfujemo u „Pioniru“ – spreman je za novi ledeni duel kapiten Vojvodine Nemanja Vučurević.

Oklopnici Zvezde nalaze se na drugom mestu u IHL šampionatu sa 30 bodova, dok su Novosađani peti i na kontu imaju 16 bodova. Beogradski crveno-beli žele 11. pobedu, a Lale osim novih bodova koji bi ih odveli na četvrto mesto, traže i „osvetu“ za poraz u Novom Sadu.

Utakmica počinje u subotu u 16.15, a osim pobede, motivacija za dobru igru u najbržem kolektivnom sportu na svetu hokejašima je i podrška publike.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.