Zvezda ubedljiva u crveno-belom derbiju

Hokejaši Crvene zvezde savladali su Vojvodinu više nego ubedljivo u „Pioniru“ 9:2. Jedan od najzaslužnijih za ovakav rezultat je zvezdin povratnik Robert Sabadoš koji je četiri puta zatresao mrežu Lala.

Crvena zvezda – Vojvodina 9:2 (2:0, 3:2, 4:0)

Ledena dvorana „Pionir“, Beograd. Gledalaca: 150. Sudije: I. Nedeljković, D. Popović, N. Nikolić, S. Požar. Strelci: 1:0 Robert Sabadoš (8:35), 2:0 Vjačeslav Čegrincev (19:31), 3:0 Uglješa Novaković (21:55), 4:0 Ivan Anić (23:29), 4:1 Nemanja Vučurević (30:05), 4:2 Relja Radosavljević (30:44), 5:2 Vjačeslav Čegrincev (33:56), 6:2 Dušan Janković (57:21), 7:2 Robert Sabadoš (58:15), 8:2 Robert Sabadoš (58:58), 9:2 Robert Sabadoš (59:54). Isključenja: Crvena zvezda 8, Vojvodina 16+10 minuta. Šutevi: Crvena zvezda 43, Vojvodina 28.

CRVENA ZVEZDA: Ranković, Mitić, Anić, Brkušani, Čegrincev, Daniel, Dragović, Janković, Kasitski, Mašić, Mlađenović, Novaković, Podunavac, Popović, Ristić, Sabadoš, Španjević, Tarakan, Zuev, Cvik.

VOJVODINA: Bukebum, Belić, Babić, Bjelogrlić, Čengeri, Kol, Dergačev, Jerković, Marković, Milojković, Nikolić, Pajić, Puketa, M. Puša, N. Pušac, Radosavljević, Stefanson, Vučurević.

Kišu golova u „Pioniru“ pokrenuo je povratnik iz hokejaške penzije Robert Sabadoš u devetom mnutu. Mada se po rezultatu ne bi reklo, Vojvodina je ipak bila malo tvrđi orah nego ranijih sezona. Šutersku seriju nastavio je najbolji strelac IHL karavana ruski internacionalac Vjačeslav Čegrincev projektilom 29 sekundi pre odlaska na prvi odmor.

U prva tri minuta druge trećine Uglješa Novaković i Ivan Anić matirali su Kanađanina na golu Voše Adama Bukebuma za velikih 4:0, ali se gosti nisu predavali. Dobrom i organizovanom igrom kapiten Nemanja Vučurević i Relja Radosavljević uspeli su da spakuju dva paka iz leđa reprezentativnog golmana Arsenija Rankovića i smanje na 4:2, da bi u 34. minutu Čegrincev još jednom savladao Bukebuma za nedostižnih 5:2.

Prštao je led u „Pioniru“, borilo se za svaki pak, ali mreže su mirovale sve do 159 sekundi do kraja. A onda su oklopnici Vojvodine posustali, kao da više nisu imali snage, pa su domaćini to vešto iskoristili. Dušan Janković pocepao je mrežu Lala i predao seriju Robertu Sabadošu. Ta poslednja dva minuta igralo se samo pred golom Novosađana, a Sabadoš je tri puta vešto iskoristio rupe u odbrani i doneo Zvezdi nova tri boda na putu ka odbrani tutule u regionalnom karavanu.

– Ovo je više nego dobar povratak, i sam sam iznenađen. Došao sam pre nedelju dana da vratim opremu, a onda su me ubedili da se vratim. Još uvek se ne osećam dobro na ledu, pauza od sedam meseci je učinila svoje, ali do plej-ofa bi trebalo da se vratim u formu i da svi zajedno pokušamo da još jednom osvojimo titulu – zadovoljan je povratničkim debijem Robert Sabadoš.

Pred nastavak sezone crveno-beli dres obukao je i Viktor Zuev, još jedan Rus, junior moskovskog Spartaka.

Za Beograđane sledi pauza u šampionatu do 17. januara kada u dvomeču dočekuju Jesenice, dok Vojvodinu već sledećeg vikenda očekuje dvomeč sa Celjem.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.