Antonije Mašić – iz Beostara do svetskog zlata

Mladi srpski reprezentativac Antonije Mašić prve korake na ledu napravio je sa tri godine, a 16 godina kasnije okitio se svetskim zlatom u Zagrebu sa selekcijom do 20 godina.

Hokej, najbrži kolektivni sport na svetu, višestruko je dobar za pravilan i zdrav razvoj dece. Ko jednom stane na led i oseti čari ledenih majstorija „zaražen“ je za ceo život. Antonije Mašić jedan je od momaka koji će predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu u Litvaniji za igrače do 20 godina.

– Počeo sam u Beostaru, doveli su me mama i tata, čuli su da je „hokej dobar za decu“. Posle povrede i pauze od skoro 18 meseci nastavio sam da treniram u Zvezdi. Sezonu 2016.-17. bio sam na pozajmici u NS Starsima i to mi je dobro došlo da se vratim u formu. Godinu dana kasnije prvi put sam igrao za reprezentaciju U18 na Svetskom prvenstvu u Zagrebu kad smo osvojili zlato. Vredan rad svih ovih godina isplatio se prošle godine kad sam bio deo tima koji je osvojio zlatnu medalju na planetarnom šampionatu sa U20, opet u Zagrebu. – uz osmeh se priseća hokejaških početaka Antonije Mašić, standardni prvotimac Crvene zvezde i mladi reprezentativac Srbije.

Mašić će se u Litvaniji od 6.-12. januara sa saigračima u selekciji do 20 godina boriti za novi uspeh srpskog hokeja na svetsoj sceni.

– Iskustvo od prošle sezone mi mnogo znači, ali sad igramo sa mnogo jačim reprezentacijama. Svi oni imaju mnogo bolje uslove nego mi, ali mi imamo veće srce i daćemo sve od sebe da se ne obrukamo. Svaka utakmica je važna, svaki pak i svaki poen, ali nama, igračima, posebno je važna utakmica sa Špancima jer nas, već tradicionalno, dobijaju na penale i moramo to da promenimo – naoštrio je klizaljke za šampionat Mašić.

I dokle god Srbija ima podmladak kao što su momci koji će nositi nacionalni dres u Litvaniji, ljubitelji hokeja imaće priliku da još dugo uživaju u ledenim majstorijama.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.