IHL U19: Zvezda i Bled na klackalici

U dramatičnim mečevima protiv Bleda mladi hokejaši Crvene zvezde uspeli su da se preko noći oporave od poraza 6:5 u prvom duelu dvomeča i u produžetku drugog okršaja savladaju goste 7:6.

Crvena zvezda – Bled 5:6 (1:1, 3:3, 1:2)

Crvena zvezda – Bled 7:6 (1:1, 3:3, 2:2, 1:0)

CRVENA ZVEZDA: Nil Biton, Avramović, Ajduković, Andjelković, Dinić, Dragović, Golubović, Gvozdenović, Jeremić, Kravljanac, Mašić, Mitrović, Mladenović, nikolić, Popović, Ranković, Stojanović, Tarakan, Vdović.

BLED: Džastin, Matković, Adrović, Alagić, Bohinc, Jeločnik, Klančar, Korziletski, Mahkovec, G. Podrekar, U. Podrekar, Slivnik, Stan, Tušek, B. Vilman, J. Vilman.

Odlično su meč otvorili mladi hokejaši Crvene zvezde, poveli su u 12. minutu golom Vuka Nikolića, pa iako su gosti izjednačili i preokrenuli na 2:1, Matija Dinić je u 25. minutu izjednačio na 2:2. U drugoj trećini delovalo je kao da će hokejaši Bleda lako do novih bodova u IHL šampionatu, poveli su 4:2, ali crveno-beli nisu imali nameru da odlože palice. Uz konstantan pritisak na gol Marka Džastina na drugi odmor odlaze posle projektila Marka Dragovića i Strahinje Vdovića i još jedno izjednačenje 4:4.

I poslednja trećina bila je neizvesna, Mateja Popović trese mrežu, za 5:4, ali Aljoša Tušek u 47. i Jan Vilman u 50 minutu postavljaju konačnih 6:5 za Bled.

Bila je ovo prava poslastica za sve ljubitelje hokeja, a prvu priliku da poprave utisak i 2019. završe pobedom oklopnici Zvezde iskoristili su već sledećeg dana. Još jedna rulet završnica, još jedan meč za infarkt. Poveli su gosti u drugom minutu da bi crveno-beli izjednačili posle samo pet minta i sa nerešenim rezultatom otišli na prvi odmor.

I druga trećina bila je identična kao i u prvom meču, hokejaši bleda spakovali su četiri paka u mrežu Nila Bitona, ali su se Beograđani vratili i izjednačili na 4:4. Iako je najviše golova postignuto u drugom delu, u poslednjoj trećini golmani su imali najviše posla. Biton je odbranio 23 šuta, dok su njegovi saigrači pokušali da poentiraju 14 puta, od toga dva puta uspešno. Golom Mateje Popovića oklopnici Crvene zvezde poveli su osam minuta pre kraja, ali je Danilo Koržiletski izjednačio i odveo meč u produžetak.

Samo 70 sekundi bilo je potrebno Mateji Popoviću da četvrti put spakuje pak u mrežu Marka Džastina za pobedu crveno-belih 7:6.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.