Drugi „Baby kids hokej“ turnir u Beogradu

Nedelju pred Božić obeležilo je oklupljanje dece do sedam godina na drugom „Baby kids hokej“ turniru u organizaciji Crvene zvezde.

Pod pokroviteljstvom Erste lizinga namlađi hokejaši Crvene zvezde, Partizana, Vojvodine, NS Starsa i Spartaka dobili su priliku za prve duele na ledu.

– U nedelju je u ledenoj dvorani „Pionir“ održan drugi „Baby kids“ turnir. Bilo je 45 dečaka i devojčica iz četiri ekipe, Spartak je bio slobodan, ali su NS Starsi otkazali ućešće, pa je umesto njih na led izašao Red tim. Odigrano je šest utakmica, svaka ekipa po tri, a kako ovo nije takmičarski turnir rezultati nisu beleženi, pobede i porazi nisu važni, važno je da su deca imala priliku da igraju hokej i uživaju – obajsnio je idejni tvorac projekta i domaćin turnira Vojin Koljenšić.

Projekat „Baby kids hokej“ namenjen je afirmaciji najbržeg kolektivnog sporta na svetu i omasovljenju ekipa, a sponzor Erste lizing podelio je pre početka utakmica po komlet opreme svim učesnicima.

– Da bi se održao kontinuitet nagrađivanja dogovor sa sponzorima je da na svakom turniru poklone po kolmplet opreme za školu hokeja svakoj ekipi. Sledeće okupljanje zakazano je za 9. februar u Novom Sadu u organizaciji hokejaškog kluba Vojvodina. Očekujem da će biti još više dece i da će zainteresovanost za hokej među najmlađima biti povećana, jer ovo je takav sport da ekipa za budućnost počinje da se stvara još u obdaništu.

Na kraju, najvažnije od svega je da se deca druže i bave sportom, jer samo tako mogu da se stvore zdrave generacije koje dolaze.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.