SP U20: Još jedan bolan poraz od Španaca

Mladi hokejaši Srbije pretrpeli su i drugi poraz u Litvaniji na Svetskom prvenstvu Divizije 2 grupa A. U dinamičnom i uzbudljivom meču izgubili su od starih znanaca iz Španije 3:2.

Srbija – Španija 2:3 (1:0, 0:0, 1:3)

Pramogu Arena. Gledalaca: 250. Sudije: N. De Herdt, K. Janusauskas, N. Viliugin. Strelci: 1:0 Andrija Racić (6:15), 1:1 Oskar Rubio (45:13), 1:2 Džejmi Kapiljas (52:05), 1:3 Serhion Sarada (52:33), 2:3 Džordž tarakan (59:19).  Isključenja: Srbija 8, Španija 4 minuta. Šutevi: Srbija 20, Španija 35.

SRBIJA: Vasić, Ilijin, Pejčić, Mladenović, Subotić, Dragović, Popović, Stojsavljević, Marković, Tarakan, Mirkov, Racić, Stojanović, Danilo Tomašević, Vdović, Mitrović, Gvozdenović, David Tomašević, Đinđić, Danji, Mašić, Savić. Selektor: Fred Peron.

ŠPANIJA: Barbo, Reina, Sarmiento, Guera, Zabala, Kapiljas, Lajola, Diez, Negre, Toralba, Muratet, Mateo, Ensinar, Kalvo, Matijas, Mendizabal, Rubio, Da Bonilj, Vizkara, Sančez, Didikovski, Sarasa. Selektor: Timo Tuomi.

Osim želje da osvoje medalju, mladi hokejaši Srbije otputovali su na planetarni šampionat silno motivisani da savladaju Španiju i vrate im za poraz od pre dve godine kad su u odlučujućem duelu za prelazak u viši rang takmičenja izgubili na penale. Ali…

Odlično su Orlovi otvorili meč, fenomenalna odbrana na čelu sa Bojanom Vasićem nije dozvolila Špancima da postignu pogodak. Iako je odnos u šutevima u prvom delu bio 16:5 u korist Španaca, mladi oklopnici Srbije bili su precizniji, pa je Andrija Racić u sedmom minutu spakovao pak iza leđa golmana Raula Balboa.

U nastavku su naši momci krenuli odlučnije, ali agresivniji napad nije doneo rezultate. Posle projektila Racića u prvom delu mreže su mirovale skoro 40 minuta.

Pogrešno dodavanje u napadu Španci su iskoristili i u 46. minutu izjednačili rezultat, da bi sedam minuta kasnije usledio šok za šokom. Španci koriste igrača više za 2:1, a posle samo 28 sekundi na semaforu je pisalo 3:1 za Španiju. Bolan poraz ublažio je Džordž Tarakan u poslednjem minutu, ali više nije bilo snage u klizaljkama oklopnika Srbije za izjednačenje.

Sreda je dan odmora u Vilniusu, ledene borbe nastavljaju se u četvrtak kad hokejaši Srbije igraju sa domaćinima od 18.00.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.