SP U20: Slobodan dan u Viljnusu, prilika da se sumiraju utisci

Svetsko prvenstvo divizije 2 grupe A u Litvaniji bliži se kraju, oklopnicima Srbije ostalo je još da ukrste palice sa Britancima i pokušaju da osvoje počasne bodove. Slobodan dan iskoristili smo za sumiranje utisaka iz duela višeg ranga takmičenja koje su Orlovi zaslužili zlatom osvojenim u Zagrebu prošle godine.

Andrija Racić igrao je u Mariboru, ove sezone je u Hanhalsu u Švedskoj. Reprezentativni dres nosio je na 19 utakmica, od toga 10 puta je branio boje Srbije sa selekcijom do 18 godina, u Litvaniji drugi put igra za U20, a prošle godine bio je u Zagrebu u timu koji je osvojio zlato:

– Hokej je na skroz višem nivou nego prošle godine. Ali ne samo hokej, organizacija, ozbiljnost utakmica, tempo u svakom smislu. Čini mi se da smo mogli mnogo bolje da se pokažemo samo sa malo više treninga.

Lazar Pejčić je posle Crvene zvezde otišao na kaljenje u Nemačku. U Dizeldorfu ima priliku da igra jake utakmice, ali boriti se na međunarodnoj sceni je neka sasvim druga priča:

– Osećaj je fantastičan, tempo i način igre drugačiji su i naporniji. Stekli smo nova iskustva, upoznali noviji način igre i osetili kvalitet više divizije. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima, ali na žalost, u ovom rangu takmičenja detalji i nijanse odlučuju o pobedniku.

Marko Mladenović jedan je od zvezdinih mladih nada u redovima reprezentacije. Iako tek za neki dan puni 18 godina, osim selekcije U18 za koju je igrao tri puta, okušao se i sa seniorima na turniru u Sisku, a drugi put je na šampionatu U20.

– Veoma na je drago što smo se oprobali sa jačim protivnicima, osećaj je odličan iako nismo zadovoljni rezultatom koji smo ostvarili. Nadamo se da ćemo u budućnosti imati bolji i duži pripremni period.

Orlovima je ostao još duel sa uvek nezgodnim Britancima. Supervizor na utakmici Britanija – Španija bio je generalni sekretar Saveza i tim menadžer reprezentacije Danilo Vukotić. Uz Orlove je na svetskim prvenstvima već četvrtu sezonu, dobro poznaje igrače i zna šta i koliko mogu.

– Svakako da je hokej koji gledamo u ovoj diviziji drugačiji. Bolji je i brži od onog na šta smo mi navikli. Ako naši momci odigraju poslednji meč sa Britancima disciplinovano i požrtvovano kako su igrali protiv Litvanije siguran sam da nas očekuje zanimljiva utakmica i odličan hokej.

Meč sa Velikom Britanijom zakazan je za 11.00 u nedelju 12. janura.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.