SP U20: Korak nazad za Orlove

Ni duel sa Britancima poslednjeg dana Svetskog prvenstva divizije 2 grupe A za igrače do 20 godina u Litvaniji hokejašima Srbije nije doneo bodove. Posle odličnog povratka u meč u drugom delu i izjednačenja 2:2 u poslednjih 10 minuta duela su pali i za njih je šampionat završen porazom 5:2.

Srbija – Velika Britanija 2:5 (0:2, 2:0, 0:3)

Pramogu arena. Gledalca: 120. Sudije: N. De Herdt, K. Janusauskas, H. Johansen. Strelci: 0:1 Semjuel Rasel (14:23), 0:2 Edvard Bredli (17:03), 1:2 Marko Mladenović (22:41), 2:2 Aleksa Gvozdenović (34:29), 2:3 Aleks Graham (50:37), 2:4 Finli Urlik (56:53), 2:5 Kad Nilson (59:24). Isključenja: Srbija 14+40, V. Britanija 8 minuta. Šutevi: Srbija 20, V. Britaija 49.

SRBIJA: Vasić, Ilijin, Mladenović, Pejčić, Popović, Dragović, Tarakan, Stojsavljević, Marković, Vdović, Gvozdenović, Subotić, Stojanović, Danilo Tomašević, Racić, Mašić, Mirkov, David Tomašević, Mitrović, Savić, Đinđić, Danji. Selektor: Fred Peron.

VELIKA BRITANIJA: Pere, Kerlin, Stenton, Bredli, Alderson, Nilson, Graham, Koktrejn, Grifin, Busa, Kuper, Ulrik, Solder, Hazeldin, Čabot, Larkin, Mičel-King, Lord, Rasel, Robertson, Hehir, Milton. Selektor: Martin Grub.

Bilo je teško Orlićima da probiju britansku odbranu u prvom delu. Tek sedam šuteva ka golu, ali ni jedan pak nije završio u mreži Tajlera Pera. I u nastavku sličan odonos šuteva, ali sa malo više preciznosti sa naše strane, Marko Mladenović u 23. minutu trese mrežu Britanaca, a Aleksa Gvozdenović u 35. minutu donosi izjednačenje 2:2 i daje nadu našim momcima da mogu do bodova.

U poslednjoj trećini okolpnici Srbije igrali su bez Andrije Racića koji je 29 sekundi pre kraje drugog dela zbog nesportskog ponašanja dobio 10+20 minuta isključenja. I pored truda i borbe Orlovi nisu uspeli da savladaju golmana Tajlera Pera, ali ni da se odbrane od upornih britanskih napada. Nada da posle povratka i izjednačenja u drugom delu mogu do pobede istopila se golovima Grahama, Ulrika i Nilsona u poslednjih 10 minuta meča.

Hokejaši Srbije se tako bez osvojenih bodova u Litvaniji vraćaju ne samo kući, već i u nižu diviziju u kojoj su prošle godine „žarili i plaili“, da se još malo uigraju, ojačaju i za godinu dana pokušaju da ponove uspeh iz Zagreba.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.