YOG: Matija i Crveni tim u polufinalu

Poslednjeg dana preliminarnih borbi za plasman u polufinale hokeja na ledu 3 na 3 na Olimpijskim igrama mladih u Lozani Matija Dinić i Crvena ekipa upisali su dve pobede, 15:13 protiv Žutih, dok su Plave savladali 18:9.

Neverovatnu prvu trećinu odigrali su crveni momci protiv Plavih, čak 11:2 bilo je posle prvih 16 minuta utakmice. U nastavku su se malo opustili, ali zalihe iz prvog dela bile su dovoljne za pobedu i prolazak u polufinale. Matija je još jednom odigrao savršenu utakmicu i četiri puta zatresao mrežu.

Na žalost, Valentina Vrhoci i Sive devojčice nisu uspele da stignu do polufinala. U prvom duelu poslednjeg dana grupne faze turnira izgubile su od Crnih 5:3, pa pobeda protiv Narandžastih od 8:6 nije bila dovoljna za nastavak takmičenja.

– Ovo je neverovatno iskustvo, iako su bile male šanse da prođemo dalje, dale smo sve od sebe i borile smo se do posledjeg paka. Svih ovih dana mnogo mi je značila podrška iz Srbije od svih ljubitelja hokeja, a sada ćemo da navijamo za Matiju i Crveni tim. Hvala svima – umorna i pomalo razočarana, ali ipak srećna zbog svega lepog što je ovih dana doživela u Lozai bila je Valentina Vrhoci.

– I Valentina i Matija su odlično igrali, to je ono što je najvažnije. U ovom formatu takmičenja potrebno je i mnogo sportske sreće. Strašno se brzo igra, brzo se postižu golovi, prenaporno je i prezahtevno. Iako Valentina nije stigla do polufinala može da bude ponosna na prikazanu igru, a za Matiju ćemo da navijamo da odigra još dve dobre utakmice – ponosan je na mlade hokejaše Bogdan Dabović.

Polufinalni mečevi počinju u utorak u 13.30, a odlučujuće borbe za medalje su u sredu u 12.00 za bronzu i 13.30 za najsjajije odličje, prvo na Olimpijskim igrama mladih u ovom formatu takmičenja.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.