YOG: Kako sija Matija?

Mladi hokejaš Srbije Matija Dinić i Crveni tim posle pobede 9:7 nad Braon momcima plasirali su se u finale hokeja na ledu tri na tri na Zimskim olimpijskim igrama mladih u Lozani.

Više nije pitanje da li će hokejaši doneti medalju u Srbiju već kojeg će biti sjaja. Polufinale nije bilo za ljubitelje hokeja sa slabijim živcima. Poveli su Crveni 2:0, vrlo brzo Braon momci su preokrenuli na 4:2, ali su Matija i saigrači uspeli da izjednače do kraja prvog dela. Igralo se gol za golu drugom delu, ipak pak više u mreži Braon tima i 7:6 pred drugi odmor. Nikad duža poslednja trećina, nikad dužih 16 minuta. Do kraja utakmice više snage i volje imali su Crveni momci za konačnih 9:7 i prolazak u veliko finale. Prvo u ovom formatu takmičenja na Olimpijskim igrama mladih.

– Uh… Ma sjajno sam… Mislim da sam odigrao najbolju utakmicu na celom turniru. Osećaj je fenomenalan, prezadovoljan sam – još uvek u šoku bio je Matija Dinić posle polufialnog duela i plasmana u borbu za zlato.

Ni vođa hokejaške delegacije Bogdan Dabović nije krio oduševljenje:

– Neverovatno, Matija je igrao kao nikad pre. Postigao je četiri gola u ključnim momentima i, ne preterujem kad kažem, odveo Crveni tim u finale.

Finale olimpijskog turnira u hokeju tri na tri u Lozani zakazano je za sredu u 13.30, a protivnik Matiji i Crvenom timu biće Zeleni koji su u polifinalu savladali Crne 7:3. U preliminarnim mečevima Zeleni su protiv Crvenih slavili 9:8 posle penal serije i to je jedina utakmica u grupnoj fazi u kojoj je pobednik odlučen duelima jedan na jedan.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.