SP U20: Dragan Komazec – potrebne su nam jake utakmice

Hokejaši Srbije vratili su se iz Litvanije sa Svetskog prvenstva divizije 2 grupe A. Rezultaski neuspeh uslovio je povratak u niži rang takmičenja, ali sve u svemu, naši momci prikazali su kvalitetan i lep hokej.

Pod budnim okom selektora Freda Perouna i pomoćnog trenera Dragana Komazeca Orlići su hrabro leteli ledom. Svaki duel obeležio je dobar početak, ali u ključnim momentina neiskustvo je uzelo danak.

– Imali su momci volju i želju, snagu i znanje, ali nemaju iskustva da istraju kad se lomi utakmica. Potrebni su im jaki mečevi, jaki protivnici. I igrači iz Zvezde i Vojvodine kao i oni koji igraju u inostranstvu presudne trenutke presede na klupi. A sa reprezentacijom treba da izađu na led i izdrže kad je najteže – pomalo razočaran bio je Dragan Komazec po povratku iz Litvanije.

Još uvek tinejdžeri, ali skoro ceo život na ledu, sanjaju palice, stabilniji su na klizaljkama nego u patikama. Neke nove generacije donele su neki novi način igre i ozbiljnost.

– Oni su neverovati, igraju na daleko višem nivou nego što smo mi igrali pre deset godina. Disciplinovani su, slušaju selektora, nije im potrebno ponavljati šta treba da urade. Posle mečeva kad smo analizirali dešavaja na ledu nije bilo potrebno vraćati i ponavljati snimke. Znali su. Fizički su spremni, ali još jednom ću ponoviti, potrebne su im jake utakmice.

Vredan rad, znanje i iskustvo donose rezultate. Vredni su, požrtvovani, upijaju sve što čuju i vide od trenera stičući preko potrebno znanje, a iskustvo dolazi s godinama i kroz ledene duele.

– Postoji napredak u njihovoj igri, drago mi je što su ozbiljni, imaju potencijal za viši rang, ali… Bilo bi dobro za njih da pred prvenstvo u Estoniji selekcija do 18 godina odigra bar dve utakmice sa, recimo, Hrvatima. Tempo na šampionatu je ubitačan, igra se pet utakmica za sedam dana, trebalo bi im u pripremnom periodu koliko toliko simulirati uslove koji ih čekaju. Većina igrača koji su bili u Litvaiji putovaće i u Estoniju, svi su dobili plan i program fizičke pripreme da bi na okupljanje došli maksimalno spremni, a selektor da se posveti taktici i uigravanju za šampionat.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.