SP U20: Danilo Vukotić – nedostajale su sreća i pripremne utakmice

Hokejaška selekcija Srbije U20 vratila se iz Litvanije sa Svetskog prvenstva divizije 2 grupe A. Posle sedam dana i pet utakmica nisu osetili slast pobede i sledeće godine vraćaju se korak nazad. Prvo takmičenje u višem rangu nije donelo željene rezultate. Ipak, generalni sekretar Saveza Danilo Vukotić nije u potpunosti nezadovoljan.

– Moglo je i moralo mnogo bolje, imamo kvalitet, ali i jako mladu selekciju, momci se nisu snašli pod pritiskom. Izašli smo na megdan selekcijama koje imaju mnogo dužu hokejašku tradiciju od nas, duže pripreme, igraju jake utakmice, sve u svemu veoma ozbiljna ulaganja u hokej. Postoje volja i želja, ali za taj nivo hokeja trebalo bi da budu mnogo spremniji.

Hokej je u Srbiji amaterski sport, postoji problem smene generacija, ali i uslova treniranja. Okupljanje igrača za pripreme veliki je problem, neki momci igraju u inostranstvu, skoro svi idu u školu, a tu je i finansijski momenat.

– Teško je uklopiti sve obaveze igrača i selektora, okupljanje najviše zavisi od klubova. Ono što je najpotrebnije svakoj selekciji su trening utakmice. Iskustvo. Sam odlazak na prvenstvo je velika investicija, a organizovanje mečeva u pripremnom periodu zahteva dodatne finansije. Potrebna nam je pomoć da zatvorimo finansijsku konstrukciju, da obezbedimo momcima više treninga, više mečeva sa jakim selekcijama iz regiona.

Iako su mladi Orlovi izgubili svih pet duela ipak su pokazali da se u Srbiji igra dobar hokej.

– Nismo se obrukali, svi su bili iznenađeni igrom koji smo prikazali. Nedostajalo nam je malo sportske sreće i malo više priprema i utakmica.

Oklopnike Srbije u martu očekuje Svetsko prvenstvo U18 divizije 2 grupe A u Estoniji.

– Većina momaka koja je bila u Litvaniji igraće i za selekciju do 18 godina. Grupa je jaka, prvi put smo u tom rangu, ne znamo šta nas čeka. Pokušaćemo igračima da obezbedimo maksimum uslova i ostaje nam da se nadamo najboljem.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.