YOG: Mladi hokejaši stigli iz Lozane

Na Zimskim olimpijskim igrama u Lozani Srbiju su novom formatu takmičenja, hokeju na ledu tri na tri predstavljali Valentina Vrhoci i Matija Dinić. Prvi put u istoriji sa zimskih olimpijskih takmičenja u Srbiju je stigla medalja. Matija i Crveni tim osvojili su srebro posle poraza u finalu od Zelenih.

Na stranicama hokejaške istorije ostaće upisano da je jedan od osvajača srebrne medalje na prvom turniru tri na tri u hokeju na ledu srpski reprezentativac Matija Dinić.

– Utisci su sjajni – počinje priču Dinić i dodaje:

– Ovo je jedno divno iskustvo koje se ne dešava svaki dan, a verovatno i samo jednom u životu. Dao sam 13 golova i upisao 15 asistencija i posle tako dobrih utakmica i na kraju i osvojene medalje osećam se izvanredno. Ponosan sam na sebe jer mogu reći da sam dao svoj maksimum i veoma sam zadovoljan. Odlazak na Olimpijske igre i osvajanje medalje je veliki uspeh i mnogo mi znači. To je veliko iskustvo i stvar koju ću pamtiti ceo život!

Vođa olimpijske hokejaške delegacije na Igrama bio je Bogdan Dabović. Iako nije prvi put na velikim takmičenjima nije krio oduševljenje dešavanjima i organizacijom spektakla u Lozani.

– Ukazala nam se lepa šansa da prikažemo kakav se hokej igra u Srbiji. IIHF je ovim novim formatom takmičenja pružio priliku i manjim hokejaškim savezima i deci iz celog sveta da učestvuju na Zimskim olimpijskim igrama mladih. Publika je odlično prihvatila hokej tri na tri i nadam se da će ovo takmičenje zaživeti u budućnosti – kaže Dabović i dodaje:

– Valentina i Matija su prikazali odličnu igru. Matija je bio stub Crvene ekipe koja je osvojila srebrnu medalju. Organizacija je bila savršena i svima je bilo čast i zadovoljstvo da učestvuju na jednom ovakvom događaju – pun pohvala bio je vođa hokejaške delegacije u Lozani Bogdan Dabović.

Valentina Vrhoci bila je deo Sivog tima. Na žalost, devojke nisu uspele da prođu u polufinale, ali je naša mlada takmičarka dostojno predstavila srpski hokej na Igrama.

– Nisam osvojila medalju, ali sam zadovoljna kako sam igrala. Mislim da sam predstavila svoju zemlju u najboljem svetlu. Organizacija je bila odlična, nadam se da će moje učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Lozani motivisati sve devojčice koje treniraju hokej da se i dalje trude i da možda jednog dana kao reprezentacija učestvujemo na ovom takmičenju.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.