Odigran turnir Lige budućih šampiona u Novom Sadu

Hokejaški klub NS Stars bio je domaćin turnira Lige budućih šampiona za selekciju igrača do 10 godina.

Još jednom su se mali hokejaši NS Starsa, Vojvodine, Partizana, Marba, Crvene zvezde i Spartaka  iskusili u prvim utakmicama, a slobodna je bila ekipa Red tim.

– Turnir u Novom Sadu je dobro proteko, učestvovalo je 78 igrača iz šest klubova. Organizacija je bila korektna, deca su se fer borila do poslednjeg paka – zadovoljan je turnirom u Novom Sadu Rale Šemsedinović, koordinator Lige budućih šampiona.

Posle okupljanja u Novom Sadu i Subotici primećena su izvešna kršenja i zaobilaženja pravila takmičenja, ali je Šemsedinović naglasio da je primećen pomak u odnosu na prošlo kolo. Partizan, Marbo, Crvena zvezda, Red tim, Vojvodina i Spartak dostavili su spiskove igrača koji su licencirani za ovu ligu, čeka se još igrački kadar NS Starsa.

– Važno je da imamo uvid u brojno stanje hokejaša u klubovima, ali je još važnije da ti igrači na utakmice dolaze sa overenim lekarskim pregledima, što većina igrača nema. Takođe, propozicijama je određen minimu igrača u ekipi, ali se, na žalost, ni to vrlo često ne poštuje – ukazao je koordinator lige na propuste koji prate Lihu budućih šampiona.

Pobede i golovi, ni ovaj put nisu pisani, važno je da deca nauče da igraju hokej jer ovo je razvojna liga koja pravi buduće šampione.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.