Revija ženskog hokeja održana u Novom Sadu

U subotu je u Novom Sadu peti put održana manifestacija u organizaciji Saveza hokeja na ledu Srbije, a pod pokroviteljstvom IIHF – Girls Global Games. Osim revijalne utakmice koja je završena rezultatom  2:2, na programu je bilo i takmičenje u hokejaškim veštinama.

– Ove godine na ledu smo imali 33 devojčice uzrasta 10 do 18 godina iz  svih pet klubova iz Srbije. Manifestacija se održava u 37 država, na svim utakmicama  igraju plava i bela ekipa, a na kraju se svi rezultati sabiraju i dobijamo globalnog pobednika. Izuzetno sam zadovoljan organizacijom i odzivom devojčica, još jednom su pokazale izuzetnu ozbiljnost i posvećenost hokeju  – nije krio zadovoljstvo posle utakmice  jedan od organizatora Uroš Brestovac.

Igralo se  3×20 minuta i utakmica je završena nerešenim  rezultatom 2:2, a u drugom  delu revije na  ledu u hokejaškim veštinama bolje su bile „plave“ devojčice. U vođenju paka rezultat je bio 3.3, u takmičenju u brzom klizanju i izvođenju penala „plave“ su bile „brže“ za 3:1 i preciznije za 1:0, tako da su u konačnom zbiru u veštinama pobedile  7:4.

– Drago nam je da je Srbija deo ovako velikog projekta. U hokejaški razvijenim zemljama stvar  je  prestiža biti deo tima, utakmice se igraju u skoro svim gradovima. Mi još uvek nemamo dovoljno devojčica pa se manifestacija organnizuje na nacionalnom nivou. Sve je počelo 2014. na seminaru u Finskoj kad nam je predstavnica Belorusije izložila projekat radi popularizacije  ženskog hokeja – ponosan  je na učešće Srbije u jednom ovako velikomm svetskom događaju trener mlađih selekcija  Vojvodine Vladan Drozdik i dodao:

– Trudimo se da podržimo ženski hokej i devojčice  koje vredno rade  i treniraju, pa su hokejašice Vojvodine uvek deo tima Serbian girls na turnirima u zemlji i regionu – konstatovao je Drozdik.

Okupljanje devojčica u Novom Sadu bila  je prilika i  da generalni sekretar Saveza Danilo Vukotić razgovara sa predstavnicima roditelja hokejašica iz svih klubova na temu popularizacije ženskog, ali i hokeja uopšte u Srbiji.

Devojčice  iz Srbije koje su učestvovale u Girls Global Games su: golmani Sintia Vereš, Ana Ilić. Plave: Valentina Vrhoci, Ksenija Milišić, Tamara Radović, Smiljana Vinčić, Lilla Rac  Sabo, Anastasija Benčić, Katarina Gavrlović, Ana Milodanović, jovana Popov, Katarina Čizmić, Dunja Tomašević, Anđelija  Vuković, Ivona Bodiš, Antonija Mandić, Una Batanjac, Nađa Trajković.  Bele: Dana Ilić, Elena Sekulić, Jana  Radović, Ana Marija Karćaš, Emilija Žikić, Iva Ivanov, Sara  Stantić, Katarina Vasiljević, Jana Vukelić, Hanna rac Sabo, Ivona Lazić, Lana Poljaković, Mariaa Mikriukova, Maša Vidaković,  Sonja Brakus.

Treneri: Vladan Drozdik, Uroš Brestovac, Igor Bajakić i Mišel Koks.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.