IHL: Promašaji skupo koštali Beograđane

Prvi obračun od dva ovog vikenda u „Pioniru” pripao je gostima iz Kranja, slavili su hokejaši Triglava posle pobede od 2:1. U tvrdoj utakmici IHL šampionata oklopnici Crvene zvezde ostali su praznih šaka iako su bili bolji protivnik od Triglava.

Crvena zvezda – Triglav 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)

Dvorana „Pionir”. Gledalaca 100. Sudije: Belić, Metzinger, Nikolić i Dakić. Strelci: 0:1 Miha Ahačič (5:46), 1:1 Vjačeslav Čegrincev (17:00), 1:2 Nejc Hočevar (47:48). Isključenja: C. zvezda 4, Triglav 10 minuta. Šutevi na gol: C. zvezda 25, Triglav 16.

CRVENA ZVEZDA: Ranković, Matić, Anić, Brkušanin, Čegrincev, Daniel, Dragović, Janković, Kasitski, Marković, Mašić, Novaković, Podunavac, Pulnikov, Sabadoš, Španjević, Zuev, Cvik.

TRIGLAV: Šenk, Plavc, Ahačič, Hočevar, Jelar Kremenovič, Lampič, Logar, Morel, Mravlje, Mubi, Pavc, K. Potočnik, M. Potočnik, Štenkler, Terlikar, Zupan.

Igrali su izabranici trenera Jovica Rusa maksimalno požrtvovano, disciplinovano i izuzetno ofanzivno želeći da osvoje bodove i približe se prvoj poziciji u IHL karavanu. O odnosu snaga na ledu, kao i uvek, najbolje govore šutevi na gol. Domaćini su uputili 25 projektila ka golmanu Šenku, a samo jednom uspeli da ga matiraju. Sa druge strane napadači Triglava imali su 16 šuteva, ali su u dva navrata zatresli mrežu odličnog golmana Arsenija Rankovića. Jednostavno, crveno-beli nisu sinoć imali sportske sreće jer se pak baš svojski trudio da se odbije što dalje od gola gostiju.

Početak poslednje trećine bio je ključni za poraz. Beograđani su u dva navrata imali prednost od igrača više, ali nisu uspeli da je realizuju i dođu u vođstvo. Da jesu, priča bi sasvim sigurno imala drugačiji završetak. Po starom pravilu, kad propustite šanse – sledi kazna. Tako je na isteku 48. minuta Nejc Hočevar bio spretan u gužvi ispred Rankovića, posle greške bekova, uspeo da postigne pogodak i, kako se ispostavilo, overi trijumf Kranjčana.

Jedini strelac u taboru Beograđana bio je ruski internacionalac Vjačeslav Čegrincev u 17. minutu.

Drugi duel dvomeča u nedelju od 16.15 u ledenoj dvorani “Pionir” prilika je da se crveno-beli revanširaju protivnicima koji im “dišu za vrat” sa trećeg mesta IHL šampionata.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.