IHL: Zvezda uz pomoć Rankovića do pobede

Hokejaši Crvene zvezde odigrali su jošjedan dramatičan meč protiv Triglava u ledenoj dvorani “Pionir”. Ipak, nije se ponovio rasplet od subote, slavili su Beograđani posle penal serije 2:1, a najzaslužniji za novu pobedu je reprezentativni golman Arsenije Ranković koji je u duelima jedan na jedan tri puta zaustavio pak gostiju iz Kranja.

Crvena zvezda – Triglav 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, penali 3:0)

Dvorana „Pionir”. Gledalaca 100. Sudije: Metzinger, Belić, Nikolić i Dakić. Strelci: 0:1 Žan Zupan (37:31), 1:1 Mihal Daniel (42:22). Strelci iz penala: Vjačeslav  Čegrincev, Marko Brkušanin i Robert Sabadoš. Isključenja: C. zvezda 6, Triglav 10 + 10 minuta. Šutevi na gol: Crvena zvezda 25, Triglav 31.

CRVENA ZVEZDA: Ranković, Matić, Anić, Brkušanin, Čegrincev, Daniel, Dragović, Janković, Kasitski, Marković, Mašić, Novaković, Podunavac, Pulnikov, Sabadoš, Ristić, Španjević, Zuev, Cvik.

TRIGLAV: Plavc, Šenk  Ahačič, Hočevar, Jelar, Kremenovič, Lampič, Logar, Morel, Mravlje Lombar, Mubi, Pavc, K. Potočnik, M. Potočnik, Štenkler, Terlikar, Zupan.

Osveta je najslađa kad se servira hladna, pogotovo u penal ruletu. Oklopnici Crvene zvezde u nedelju su, u drugom obračunu u okviru IHL karavana, uspeli da se revanširaju Triglavu za subotnji poraz. Najveći „krivac” za veliko i zasluženo slavlje bio je reprezentativac golman Arsenije Ranković. U oba meča „gutao” je pakove kao od šale čak i onda kad su svi već videli da kako ulaze u njegovu mrežu. Na kraju – prava poslastica. Čudotvorac Arsenije odbranio je sva tri penala. Potočnik, Hočevar i Zupan nisu uspeli da pronađi način da ga matiraju, ali su zato Vjačeslav Čegrincev, kapiten Marko Brkušanin i Robert Sabadoš bili besprekorno precizni i overili vredan trijumf.

Obračun je ponovo bio tvrd, borben, dramatičan i svakako treba istaći veoma kvalitetan. Očigledno je da je reč o ekipama koje su, uz Slaviju, najveći favoriti za titulu. Crveno-beli pružili su bolju partiju nego u subotu, imali inicijativu, ali ponovo nisu umeli da iskoriste izgledne šanse. To je kaznio Žan Zupan u 38. minutu. Mihal Daniel na početku poslednje trećine uspeva da iskoristi prednost od dva igrača više i da donese izjednačenje, odnosno, kako se ispostavilo, odvede meč u produžetak. Kako u dodatnom vremenu nije bilo golova o slavljeniku su odlučivali kazneni udarci.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.