IHL U19: Porazi juniora Zvezde u dvomeču sa Jesenicama

Juniori Crvene zvezde izgubili su oba duela protiv Jesenica u ledenoj dvorani „Pionir“. Gosti iz Slovenije bili su bolji 4:2 (1:0, 0:3, 1:1) i 5:2 (0:2, 1:2, 1:1).

Iako su igrali na domaćem ledu mladi crveno-beli oklopnici nisu uspeli da ozbiljnije uzdrmaju lidere šampionata Hidriu Jesenice. Pokošeni virusom i u oslabljenom sastavu borili su se koliko su mogli. U prvom duelu u četvrtak poveli su golom Strahinje Vdovića u 8. minutu i uz prednost od 1:0 otišli na prvi odmor. Gosti su bili dominantniji u drugom delu, izjednačili su i preokrenuli na 3:1, a posle 94 sekunde igre u poslednjoj trećini Marko Dragović je precizno dodao pak Vdoviću kojije još jednom savladao Nejca Žagara. Ipak, domaćini nisu imali snage za preokret, osamminuta pre kraja Nil Biton još jednom je izvadio pak iz mreže za konačnih 4:2.

Jutanji duel u petak bio je prenaporan za crveno-bele rekovalescente. Mladi srebrni olimpijac Matija Dinić i Džordž Tarakan golovima u 24. i 48. minutu samo su ublažili poraz od 5:2.

Dvomeč sa Slavijom u Ljubljani planiran za 9. i 10. februar otkazan je zbog negativnog zdravstvenog kartona igrača Crvene zvezde.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.