Karpatska liga: Partizan čeka finalni turnir

Slekcija Partizana do 16 godina čeka finalni turnir Karpatske lige na četvrtom mestu crvene grupe Orlove divizije posle tri pobede i isto toliko poraza u Mihalovcima.

U trećem kolu u Slovačkoj oklopnici Partizana prvog dana upisali su dva poraza, od domaćina su izgubili 8:3, a od ekipe iz Minska 4:3. drugog dana turnira su se „probudili“ i dva puta slavili. Pali su Sanok 5:2 i Trebišov 4:2. Poslednjeg dana polovičan uspeh, savladan je Debrecin 4:1, ali mladi crno-beli hokejaši nisu imali snage za Križjanku, pa je na semaforu na kraju meča pisalo 3:0 za oklopnike iz Kijeva.

– Dobri su naši momci, generalno sam zadovoljan. Momci su bili bolesni, pa smo bili malo slabiji, ali je Lazar Ilić još jednom bio odličan na golu. Sve mnogo zavisi od golmana, tamo su ekstremno školovani čuvari mreže, teško je promašiti ih. Na ovakvim turnirima ekipe se za svako kolo pojačavaju, Poljaci igraju sa selekt timom, Mladež je dovela igrače iz Košica, imamo i mi Beloruse, ali tamozaista može da se vidi vrhunski hokej za taj uzrast – sumirao je utiske posle turnira trener Partizana Igor Gile Kosović i dodao:

– Finalni turnir nas očekuje početkom aprila. Još uvek ne znamo tačno kad i gde, ali imamo dovoljno vremena da organizujemo nekoliko trening mečeva. Nije isto samo trenirati i igrati utakmice. Ne samo što igračima treba da osete borbu na ledu, već i moraju da nauče da se snalaze u kritičnim situacijama, da brže razmišljaju.

Na finalnom turniru učestvuje sedam ekipa, Partizan brani titulu osvojenu prošle godine, a najvažnije je da ostvare što bolji rezultat da bi i sledeće godine bili deo karavana Karpatske lige.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.