IHL: Penali kobni za Novosađane

Hokejaši Vojvodine u prvom duelu dvomeča IHL šampionata poraženi su u Novom Sadu od ekipe Mladost iz Zagreba posle penala 3:2.

Vojvodina – Mladost 2:3 (0:1, 0:1, 2:0, 0:0, 0:2)

Ledena dvorana SPENS. Gledalaca 150. Sudije: Đ. Fazekaš, T. Fazekaš, D. Popović, U. Mladenović. Strelci: 0:1 Domen Vedlin (19:52), 0:2 Tadija Mirić (39:48), 1:2 Relja Radosavljević (56:07), 2:2 Miloš Pušac (59:12), penali: 0:1 Domen Vedlin, 0:2 Bruno Fičur. Isključenja: Vojvodina 8+10, Mladost 12 minuta. Šutevi: Vovjodina 32, Mladost 30.

VOJVODINA: Bukebum, Belić, Babić, Bjelogrlić, Čengeri, Dergačev, Jerković, Marković, Milojković, Puketa, M. Pušac, N. Pušac, Racić, Radosavljević, Stefanson,Vučurević.

MLADOST: Štimac Rojtinić, Goršić,Čunko, Fičur, Ivšac, Kozina, Kramarić, Matošić, Mirić, Novak, Plahutar, Šakić, Smolec, Šutevski,Trstenjak, Vedlin.

Nedostatak sportske sreće, manjak koncentracije, ali i nedovoljno treninga u punom sastavu zbog povreda i bolesti uticali su na igru Vojvodine i poraz u penal seriji. Oba gola crveno-beli primili su u poslednjim sekundama pred odlazak na odmor. Iako je golman Adam Bukebum u 40. minutu dva puta uspeo da odbrani mrežu Lala posle bulija, oklopnici Mladosti su uspeli da spakuju pak u gol iz trećeg pokušaja i povedu sa 2:0.

I pored velikog zaostatka, Relja Radosavljević i Miloš Pušac poslali su projektile za izjednačenje iza leđa golmana Ivana Štimca.

Možda bi sve bilo drugačije da je 18 sekundi pre kraja pak promašio linijskog sudiju. Miloš Pušac je bio u kontri, pak je pogodio sudiju u klizaljku, Pušac se vratio po pločicu, ali ruke su mu bile brže od nogu koje su ostale sa druge strane linije i ofsajd je zaustavio napad koji je mogao da odluči pobednika.

– Imali smo prilike, nismo ih iskoristili. Dobro je da smo uspeli da se vratimo u poslednjoj trećini, ali potrebno je mnogo više koncentracije i sportske sreće za pobedu. Nije loše ni bod što smo osvojili, ali moramo bolje.  Šta je bilo, bilo je, sutra je novi dan i nova utakmica – optimističan je pred drugi duel dvomeča trener Goran Ristić.

U produžetku Lale dva puta nisu iskoristile prednost igrača više, a u penal seriji nije bilo lako poslati pak iza leđa raspoloženog Štimca. Golovima Domena Vedlina i Bruna Fičura Mladost je došla do dva važna boda pred plej-of.

Drugi duel dvomeča Vojvodine i Mladosti na programu je u nedelju od 12.45 u ledenoj dvorani SPENS.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.