JHL: Spartak odbranio titulu

Hokejaši Spartaka i Vojvodine završili su još jednu sezonu regionalnog JHL šampionata. Subotičani su u kategoriji do 12 godina odbranili titulu osvojenu prošle godine, dok je selekcija U15 u odlučujućem meču za prvo mesto protiv ekipe Vukova iz Sarajeva izgubila 3:2 i plasirala se na drugo mesto.

I pre završnog turnira znalo se da su igrači Spartaka mlađi od 12 godina najbolja ekipa šampionata. Upisali su svih 12 pobeda i još jednom pokazali da se u Subotici i pored velikih problema sa ledom, igra dobar i kvalitetan hokej. Hokejaši Vojvodine imali su samo dve pobede i to posle penala, pa su šampionat završile na trećem mestu, od četiri ekipe koliko je učestvovalo u karavanu.

Za razliku od mlađih selekcija gde se šampion odavno znao, u kategoriji do 15 godina bilo je neizvesno sve do samog kraja. Spartak i Vukovi imali su isti brij bodova pre završnog turnira, pa je njihovo međusobni duel odlučio kome će pripasti šampionski pehar. U izuzetno zanimljivom i uzbudljivom ledenom duelu hokejaši Spartaka nisu iskoristili nekoliko dobrih prilika da poentiraju, a kako to obično biva, mladi Vukovi su to iskoristili i kaznili, pa je meč završen rezultatom 3:2 za Sarajlije.

Subotičani su zauzeli drugo mesto, dok su hokejaši Vojvodine bili treći sa četiri pobede i osam poraza.

Najstariji hokejaši JHL karavana, selekcija do 18 godina ove godine imala je samo tri takmičarske ekipe, najbolji su bili oklopnici iz Siska, drugi Vukovi iz Sarajeva, a Spartak iz Subotice sa samo jednim osvojenim bodom zauzeo je treće mesto.

REZULTATI

U12: Spartak – Vukovi 6:1, Siscia – Spartak 0:3, Spartak – Vojvodina 9:0, Siscia – Vojvodina 1:0, Vukovi – Vojvodina 4:5.

U 15: Vukovi – Spartak 3:2, Siscia – Vojvodina 2:3, Spartak – Vojvodina 9:0, Vojvodina – Vukovi 0:6, Siscia Spartak 0:11.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.