Partizan U14 pokupio simpatije na turniru u Rusiji

Selekcija Partizana do 14 godina učestvovala je na turniru „Oleg Peškov“ u Rusiji. Osim neverovatnog iskustva, iz Rusije su doneli pehare za najboljeg igrača i golmana turnira, ali i nesvakidašnju titulu najsimpatičnijeg igrača ponela je jedina devojka na ledu u Lipecku Katarina Čizmić.

Crno-beli hokejaši palice su ukrstili sa vršnjacima iz Donjecka, Šahtjor Soligoska, Dinama iz Kazanja, Belgoroda, Rosije, Tajfuna iz Stavropolja i domaćina HK Lipeck. Uspeli su da stignu do šestog mesta, ali ono što su doživeli i naučili u Rusiji mnogo je vrednije od bilo kog plasmana.

– Biloje izuzetno naporno, ekipa je odigrala pet mečeva za manje od tri dana, ali sa druge strane, bilo je to jedinstveno iskustvo za sve. Čak i da su samo gledali utakmice igračima bi to mnogo značilo – nekoliko dana po povratku sa turnira nije krio oduševljenje trener Igor Gile Kosović.

Rusi su bili savršeni domaćini, ne samo da je turnir igračkim kvalitetom bio odličan već su igrači mogli da vide Lipeck i okolinu, a proslavljen i je jedan rodjendan u pravom ruskom stilu.

Na kraju turnira titulu najboljeg igrača poneo je Janko Alijević, za najboljeg golmana proglašen je Lazar Ilić, a Ruse je posebno oduševila mlada Katarina Čizmić koja je osvojila simpatije publike i specijalnu titulu najsimpatičnijeg igrača.

– U Lipecku nema mnogo devojaka koje igraju hokej tako da je Katarina bila pravo iznenađenje za njih. Ipak, kad je izašla na led i pokazala šta zna osvojila je srca svih u dvorani – ponosan je na Katarinu trener Kosović.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.