IHL: Crvena zvezda u polufinalu

Pobedom u Jesenicama od 8:2 u drugoj utakmici četvrtfinala plej-ofa IHL šampionata hokejaši Crvene zvezde plasirali su se među četiri najbolje ekipe i tako na najbolji način nastavili put ka odbrani titule.

Hidria Jesenice Crvena zvezda 2:8 (2:1, 0:2, 0:5)

Ledena dvorana “Podmežkala”. Gledalaca: 120. Sudije: M. Bajt, R. Bohinc, A. Bergant. Strelci: 1:0 Pavle Podunavac (3:59), 1:1 Miha Krmelj (8:10), 2:1 Jan Škof (13:30), 2:2 Roman Konkov (34:09), 2:3 Roman Konkov (39:59), 2:4 vjačeslav Čegrincev 843:14), 2:5 Marko Brkušanin (57:30), 2:6 Vjačeslav Čegrincev (58:07), 2:7 Jevgenij Kasicki (58:48), 2:8 Andrej Cvik (58:56). Isključenja: Jesenice 2, Crvena zvezda 10 minuta.

HIDRIA JESENICE: Žagar, Panjtar, Baloh, Brun Rauh, Dobravec, Fartek, Hadžić, Ivanović, Jakupovič, Krmelj, Kumanović, Lesničar, Mašić, Podrekar, Potočar, Šabanović, Škof, Svetina, Zor.

CRVENA ZVEZDA: Ranković, Jug, Anić, Anđelković, Brkušanin, Čegrincev, Daniel, Dragović, Janković, Kasicki, Konkov, Mašić, Mladenović, Novaković, Podunavac, Sabadoš, Španjević, Zuev, Cvik.

Postojala je minimalna senka sumnje da će crveno-bele oklopnike u Jesenicama dočekati ekipa Hidrie pojačana hokejašima prvog tima Jesenica i da će domaćini biti mnogo opasniji nego u Beogradu, ali ledena družina trenera Jovice Rusa nije dozvolila iznenađenje na putu ka odbrani titule.

Još uvek neprobuđeni i umorni od puta crveno-beli su prvu trećinu i pored vođstva od 1:0 prepustili Jeseničanima. Pavle Podunavac je projektilom u četvrtom minutu doneo početno vođstvo, ali su Miha Krmelj i Jan Škof uspeli da savladaju neverovatnog Arsenija Rankovića i preokrenu rezultat.

I, to je bilo sve što su domaćini uspeli da urade. Beograđani su posle prvog odmora sastavili redove, a novajlija u crveno-belom dresu Roman Konkov dva puta je matirao Nejca Žagara za 3:2 i nastavio sezonu cepanja mreže posle prvenca u prvom meču sa Jesenicama. Ruski internacionalac i najbolji strelac IHL karavana Vjačeslav Čegrincev udvostručio je vođstvo u 44 minutu, a Ranković je nastavio da “guta” pakove i dramatično unosi nervozu u redove Jesenica. Pokušaj Slovenaca da smanje prednost izvlačenjem golmana bio je kontra produktivan, kapiten Marko Brkušanin spakovao je pak u praznu mrežu 150 sekundi pre kraja meča. U 59. minutu, za 49 sekundi, tri puta su Beograđani poentirali, još jednom Čegrincev, Jevgenij Kasicki i Ivan Anić postavili su konačnih 8:2 i overili prolaz u polufinale.

– Malo uspavano smo ušli u utakmicu što nas je koštalo lošeg rezultata posle prve trećine. U nastavku smo nametnuli tempo i više nije bilo problema, bilo je samo pitanje kad ćemo prelomiti domaćine. Već od ponedeljka pripremamo se za sledećeg protivnika, a to će biti bolji iz duela Triglav – Celje – rekao nam je strelac osmog gola Ivan Anić.

Prve utakmice polufinalne serije na programu su u subotu 14. marta.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.