Počinje finale nacionalnog šampionata

Hokejaši Vojvodine i Crvene zvezde ukrstiće palice u finalu nacionalnog prvenstva u sredu u 20.15 u Novom Sadu.

Iako je Crvena zvezda bila bolja u sva četiri crveno-bela derbija u sezoni, prednost prvog domaćinstva pripala je Vojvodini iz tehničkih razloga, jer pitanje je koliko će, posle ispadanja Lala iz IHL karavana, biti leda u Novom Sadu.

Obe ekipe spremne ulaze u završnicu domaćeg šampionata, Zvezda u punom zaletu ka odbrani duple krune, a Vojvodina nikad jača u poslednjih par sezona. Razlog za optimizam  Novosađana je poslednji duel kad su bez bodova ostali tek u produžetku.

– Pokazali smo da možemo da igramo sa Crvenom zvezdom. Ovo je finale i sve je moguće. Ranijih godina bili su mnogo kvalitetniji od nas, ali mi smo se ove sezone pojačali i ukoliko budemo disciplinovani možemo da napravimo iznenađenje. Pravili smo greške i to nas je skupo koštalo, ipak je nedopustivo primiti tri gola u situacijama sa igračem više – Urošu Bjelogrliću ne manjka samopuzdanja pred srpski crveno-beli derbi.

Beograđani kreću na put prepuni optimizma. Svesni su da neće biti lako, ali veruju u sebe i kvalitet koji već godinama prikazuju i u domaćem šampionatu i u IHL karavanu.

– Očekujemo pobedu u Novom Sadu, kao i da će pitanje šampiona države biti rešeno u dve utakmice. Vojvodina je mnogo konkurentnija ekipa nego ranijih sezona, a i napredovali su poslednjih par meseci. Mnogo kvalitetnije duele smo imali sa njima, naročito je poslednji meč bio tesan, ali ako iskoristimo šanse neće biti problema – kaže pred prvi duel finala nacionalnog šampionata jedan od najiskusnijih oklopnika Crvene zvezde Pavle Podunavac.

Finalna serija igra se na dve dobijene utakmice, prva je u Novom Sadu u sredu 11.03. u 20.15, dok se termin za revanš u “Pioniru” i eventualni treći duel još uvek ne znaju, zavise od obaveza Crvene zvezde u IHL prvenstvu.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.