Mirko Đumić: Čekajući voz za Beograd

Mladi reprezentativac Srbije Mirko Đumić odigrao je fenomenalnu sezonu u Sloveniji. U dresu Jesenica tresao je mreže u Alpskoj ligi, slovenačkom prvenstvu, Kupu Slovenije, ali i sa drugim timom u IHL šampionatu.

Sezona je prekinuta zbog novonastale situacije sa koronavirusom i Đumić lagano pakuje kofere za povratak kući.

– Zadovoljan sam sezonom. Krajem decembra bili smo na 13. mestu, a plej-of je trebalo da startujemo sa trećeg mesta. Na žalost, nismo dobili šampiona, velika je šteta jer smo propustili još nekoliko dobrih utakmica.

U dresu reprezentacije osvojio je 11 medalja sa sve tri selekcije. Važna je karika u napadačkoj liniji Orlova, na planetarnom šampionatu 2018. u Beogradu u sastavu selekcije do 20 godina bio je najbolji asistent prvenstva, prošle sezone osvojio je dve zlatne medalje, u Zagrebu i Beogradu i doprineo prelasku reprezentacije u jaču grupu. Danas, kad se prvenstva odlažu ipak želi da izađe na led.

– Ne znam ni sam šta bi bilo najbolje. Voleo bih da se igra, ali opet, kad sagledamo kompletnu situaciju, nije sve jedno, možda je ipak bolje što je i naše prvenstvo prve divizije odloženo.

Jedan od prvih slučajeva infekcije korona virusom u regionu zabeležen je upravo u Jesenicama. Prvi tim je potresla i protresla vest da im je saigrač zaražen.

13.12.2019., Sisak – Olimpijske pretkfalifikacije, hokej na ledu, 2. krug, grupa M, Srbija-Turska. Photo: Igor Soban/PIXSELL

– Nije bilo prijatno, ali sada je sve OK. Nemam simptome i zbor toga nisam išao na testiranje, ali prošlo je već dve nedelje i sve je u redu. Čekam da se sitaucija stabilizuje i da se vratim kući.

Mirko Đumić je budućnost srpskog i evropskog hokeja. Posle mađarskog MAC-a i Crvene zvezde stigao je do Jesenica i planira tamo i da ostane, bar još sledeću sezonu.

– Još uvek ništa nije sigurno, ali bih voleo da ostanem u Jesenicama. U Sloveniji se igra dobar hokej, tu su i ekipe iz Austrije i Italije i mogu mnogo da naučim.

I, kako je sam pre par meseci rekao, mora se dalje i uvek mora i može bolje.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.