Četvorica srpskih sudija na IIHF svetskim prvenstvima 2017, Nedeljković u Diviziji I

 

Mladi srpski sudija sjajan učinak u prethodnom periodu krunisaće u decembru mesecu ove godine kada će arbitrirati na Svetskom prvenstvu za igrače uzrasta do 20 godina Divizije I, Grupe B, u mađarskoj prestonici Budimpešti. Posle odlično obavljenih poslova na prethodnim IIHF takmičenjima, uspešnog suđenja u MOL ligi prethodne sezone i letošnjeg odlaska u američki krovni kamp za sudije "USA Hockey ODP" kroz koji će pokušati da stigne do neke od koledž liga, Ivan Nedeljković će od 11. do 17. decembra predstavljati Srbiju kao linijski sudija na svetskom šampionatu na kojem se sastaju nacionalni timovi Velike Britanije, Italije, Poljske, Slovenije, Ukrajine i selekcija domaćina. Uzimajući u obzir činjenicu da u ovom uzrastu naša starija junioska reprezentacija nastupa dva ranga ispod onog u kojem će Nedeljković deliti pravdu, poverenje IIHF-a predstavlja izuzetno prizanje i potvrda minulog rada.

Srbija će i u 2017, šestu godinu zaredom, biti domaćin jednog IIHF Svetskog prvenstva, ovog puta za igrače do 18 godina Divizije II, Grupa B, u Novom Sadu od 13. do 19. marta, a na tom takmičenju pravdu će kao linijske sudije deliti i Tibor Fazekaš i David Perduv. Fazekaš u tih šest godina nije sudio na takmičenjima kojima smo bili domaćini samo u 2013, pa će mu ovo biti četvrto uzastopno takmičenje pred srpskim ljubiteljima hokeja. Pomenuti tandem linijskih sudija bio je i na lanjskom SP za igrače do 20 godina održanom u Novom Sadu, a godinu dana ranije Perduv je imao priliku da arbitrira na seniorskom Svetskom prvenstvu u B grupi Prve divizije.

Poslednji na led među našim sudijama izaći će Đorđe Fazekaš koji će jedini imati priliku da bude glavni sudija na predstojećim IIHF-ovim svetskim šampionatima. Subotički arbitar učestvovaće od 2. do 8. aprila 2017. na Svetskom prvenstvu za igrače do 18 godina Divizije II, Grupa A koje se održava u korejskom Gangnungu. Biće to treći put u poslednje četiri godine da će Fazekaš biti glavni deleliac pravde na jednom planetarnom šampionatu.

U meču Beograd – Ferencvaroš prvi put u MOL ligi viđena je sudijska četvorka sastavljena u potpunosti od arbitara iz Srbije:Tibor Fazekaš, Uroš Aleksić, Đorđe Fazekaš i Darko Popović (sleva)Foto: SHLS

 

 

You might also like

Comments are closed.