Angels Cup 2016: Istorijska pobeda srpskih hokejašica, danas za srebro protiv domaćina

 

Prvi srpski ženski tim je u još jednoj svojoj zajedničkoj akciji pokazala da ima izuetnu perspektivu. Najbolje devojčice ženskog hokeja u Srbiji su na svom prvom učešću u jednom međunarodnom takmičenju na kojem učestvuju samo devojčice već posle prvog dana zabeležile izuzetne rezultate. Iako su u svom premijernom nastupu poražene od mađarskog KMH rezultatom 9:2, podatak na su srpske devojčice igrale protiv vicešampionske ekipe našeg severnog suseda koji se u ženskim okvirima nalazi samo jedan rang ispod Top divizije, obećava izuzetne rezultate u godinama koje dolaze. Već u svom drugom meču na turniru stigla je i prva pobeda, istorijska za srpski ženski hokej, pošto je "B" ekipa domaćih Ejndželsa (Angels) savladana rezultatom 8:4. Izuzetnom partijom naše hokejašice su pod vođstvom trenera Uroša Brestovca najavile goleadu u poslednjem meču dana protiv "B" tima KMH rezultatom 12:1.

Posle premijernog nastupa na turniru "Spartans 2016" u januaru, potom gostovanja u sarajevskoj "Zetri" u okviru međunarodnog turnira u muškom juniorskom hokeju "Happy Hockey Days 2016", te akcije u okviru IIHF Svetskog vikenda hokeja na ledu za devojčice početkom oktobra, više nema sumnje da srpski ženski hokej ima lepu budućnost. Dosadašnja zajednička okupljanja već su stvorila obrise ekipe koja bi u dogledno vreme mogla da predstavlja prvu zvaničnu žensku reprezentaciju Srbije. Prva postava ekipe u sastavu Dana Ilić, Elena Sekulić, Emilija Žikić, Valentina Vrhoci i Milica Velček je iz utakmice u utakmicu pokazala sve bolju uigranost, kontrolisala veći deo igre u mečevima protiv drugih timova Ejndželsa i KMH i lepim akcijama uspela da postigne veći deo od čak dvadeset golova koliko je naš tim postigao u ove dve utakmice.

Prvi put na ženskoj međunarodnoj sceni: Ekipa "Girls Serbia"

Odličnu podršku imale su u drugoj liniji koju čine Merima Kulić, Bem Ines Cvijanović, Smiljana Vinčić, Jana Radović i Lila Rac Sabo koja je takođe postigla nekoliko golova i održavala aktivan rezultat našeg tima. Na golu našeg tima je Sintija Vereš kojoj je ova sezona tek druga od kako je počela da trenira hokej i zajedno sa svojim saigračicama iz odbrane pokušaće u današnjem poslednjem meču na turniru protiv "A" tima domaćih Ejndželsa (12 časova) da donese našoj ekipi drugo mesto i srebrnu medalju na turniru "Angels Cup 2016".

 

 

You might also like

Comments are closed.