Šta radi Partizan – trenira

Posle prekida sezone zbog vanrednog stanja izazvanog pandemijom koronavirusa hokejaši Partizana nastavili su sa treninzima i sticanjem kondicije za nova takmičenja.

Suvi treninzi su u punom jeku, a generalni sekretar Aleksandar Jakovljević i trener mlađih selekcija Igor Kosović optimistični su pred letnju pauzu.

-Iako je bila zabrana okupljanja i prekid svih sportskih dešavanja za vreme vanredne situacije to nas nije sprečilo da treniramo. Organizovani su onlajn treninzi, a odziv dece je bio na visokom nivou. Sad smo se ponovo okupli, aktivirani su roleri i nastavljamo gde smo stali sredinom marta – rekao nam je generalni sekretar crno-belih Aleksandar Jakovljević i dodao:

-Ne znamo šta nas čeka sledeće sezone. Koliko će biti mogućnosti za putovanja i međunarodna takmičenja, ali nadamo se da će pregovori sa hrvatskim Savezom uroditi plodom i da ćemo igrati zajedničku ligu sa komšijama.

U trenutku kad je, silom prilika, otopljen led selekcije U12 i U14 bile su ubedljivo najbolje u domaćem šampionatu bez izgubljene utakmice, dok su igrači do 16 godina bili treći na tabeli.

-Do kraja juna imaćemo treninge, a onda sledi letnja pauza i novo okupljanje 15. avgusta. Ukoliko organizatori Karpatske lige dobiju dozvolu za takmičenje trebalo da i sledeće sezone učestvujemo. Nadamo se da će i u Beogradu biti odigrano jedno kolo jer u toku je rekonstrukcija ledene dvorane „Pionir“ koja bi sada trebalo da zadovolji visoke zahteve takmičarske komisije Karpatske lige, a selekcija U16 brani titulu osvojenu prošle godine – spreman je za nove ledene okršaje trener mlađih kategorija Igor Kosović.

I ove sezone Partizan će na led bez seniorske ekipe, ali se i pored još uvek nestabilne zdravstvene situacije u zemlji i regionu maksimalno ulaže u mlađe selekcije, u decu koja bi za nekoliko godina trebalo da povrate stari sjaj crno-belima.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.