Hokejaši Vojvodine oštre klizaljke za novu sezonu

Novosadski crveno-beli oklopnici sezonu 2019/20. u domaćem šampionatu završili su na drugom mestu, dok su u IHL šampionatu ispali u prvom kolu plej-of posle poraza od Mladosti 2:0. Posle prekida svih takmičenja zbog koronavirausa sportski život se lagano vraća u normalu, a sportisti počinju sa individualnim treninzima i pripremama za novu sezonu.

Na nedavno održanom sastanku Upravnog odbora razgovaralo se o postignutim rezultatima hokejaša Vojvodine po selekcijama i planovima za sezonu koja dolazi.

-Uglavnom smo zadovoljni postignutim rezultatima. Kad pričamo o seniorima, veći deo planova sa početka sezone je ostvaren, naravno da uvek može i ima mesta za bolje – preneo na je utiske i zaključke sa sastanka UO sekretar HK Vojvodina Stefan Gnip.

Mlađe selekcije takmičile su se u domaćem i regionalnom JHL šampionatu, dok su U8 i U10 kategorije igrale Ligu budućih šampiona.

-Igrači do osam i deset godina imali su još jednu dobru sezonu, zadovoljni smo njihovim učinkom, u njih treba njaviše ulagati i sa njima najviše raditi jer oni su budućnost ne samo novosadskog već i srpskog hokeja. Najmlađi oklopnici počeli su sa treninzima čim smo dobili zleno svetlo od Ministarstva i Saveza.

Što se tiče seniorske selekcije, oklopnici Vojvodine počeli su sa individualnim treninzima, a sredinom juna trebalo bi da počnu i grupne pripreme.

-Narednu sezonu planiramo da baziramo na domaćim igračima, većinom će to biti momci koji su igrali prošle godine, ali smo i u pregovorima sa našim hokejašima koji su igrali u inostranstvu. Ekipu će sa klupe i u sezoni 2020/21. voditi trener Goran Ristić.

Prekid sezone usled pandemije najnepovoljnije je uticao na veterane srpskog hokeja, odnosno takmičenje u prvoj B ligi. Oklopnici Vovjvodine su posle sedam odigranih utakmica bili na prvom mestu, ali kako je sezona registrovana kao neodigrana ostali su bez titule.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.