Savez se priprema za novu takmičarsku sezonu – formirana baza igrača

Savez hokeja na ledu Srbije vredno se priprema za novu sezonu i traži najbolja rešenja za unapređenje kvaliteta. Kako bi se izabrali najbolji modeli takmičenja, Savez je kao i prošle godine, u saradnji sa klubovima, izvršio analizu trenutnog stanja igračkog kadra u svim klubovima i po svim kategorijama.

U Vojvodini, Crvenoj zvezdi, Partizanu, Marbu, NS Starsu i Spartaku evidentirano je ukupno 568 hokejaša i hokejašica (73 hokejašioce i 495 hokejaša), a kompletnu bazu hokejaša u Srbiji možete pogledati OVDE.

– Želim da se zahvalim klubovima na saradnji u protekle dve nedelje i na dragocenim podacima koje su nam dostavili – počinje priču Danilo Vukotić, generalni sekretar Saveza hokeja na ledu Srbije i dodaje:

– Na osnovu tih informacija napravili smo bazu igrača po uzrastu, polu, poziciji, kao i određene napomene o statusu pojedinaca. Zajedno sa direktorom takmićenja Bogdana Dabovićem razmatramo kategorizaciju i propozicije takmičenja. Bitan nam je svaki hokejaš i zato smo najbliži odluci da u sledećoj sezoni imamo kategorije U8 i U10 (cross-ice), U12 (full-ice), U14, U17 i seniore – naglašava Vukotić.

U cilju podizanja kvaliteta takmičenja, čelnici SHLS učiniće sve da se kroz takmičenje povežu sa zemljama u regionu:
– U narednim danima razgovaraćemo sa čelnicima saveza iz regiona o formiranju ligaškog ili turnirskog sistema takmičenja u navedenim kategorijama, jer smo uvereni da bi sve to bilo u zajedničkom interesu – istakao je Vukotić.

Gensek SHLS se dotakao i teme regrutacije novih hokejaša:
– Iako se nalazimo u teškom periodu gde se čitava planeta bori sa virusom Sars-Cov2, sugestija svim klubovima je da porade na regrutaciji igrača od tri do sedam godina kako bismo proširivali bazu igrača i što više omasovili hokej u Srbiji – zaključio je Vukotić.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.