Počeo Memorijal "Mirko Holbus", prvog dana odigrane čak 82 utakmice

 

U organizaciji Hokej kluba Partizan memorijalni turnir u čast legendarnog hokejaša i predsednika beogradskih "Crno-belih" Mirka Holbusa, ledena dvorana "Pionir" od ranog subotnjeg prepodneva bila je domaćin ekipama iz šest zemalja iz regiona – Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske i domaće Srbije. Prvi dan turnira bio je podeljen u dva dela, a posle uvodnih mečeva tokom prepodneva od 13 časova usledilo je svečano otvaranje turnira kojem su prisustvovale i poznate zvanice iz sveta sporta i muzike.

Turnir su zajedno otvorili generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević i zamenik gardskog sekretara za sport Dragoljub Kočović, a ceremoniji je prisustvovao i Aleks Holbus, sin legendarnog hokejaša Partizana, dok je himnu Republike Srbije "Bože pravde" otpevala džez-muzičarka, tekstopisac i kompozitorka Lena Kovačević.

Nenad Raković, Aleks Holbus, Dragoljub Kočović, Lena Kovačević i Dejan Tomašević (sleva)

Blizu 300 dečaka i devojčica iz regiona pojavilo se na ledu "Pionira". Osim domaćih ekipa Crvene zvezde, Spartaka, NS Starsa, Red Tima, Taša i domaćina turnira Partizana, svoje znanje pokazale su i devojčice Srbije iz ekipe "Girls Serbia", zatim slovenački Bled, hrvatska Mladost iz Zagreba, sarajevski Vukovi, bugarski NSA i Slavija i mađarski MAC i KMH. Prvog dana turnira odigrane su ukupno 82 utakmice u obe kategorije (U8 i U10), a takmičenje se nastavlja u nedelju od devet časova, dok je svečano zatvaranje predviđeno za 16 časova.

Podsetimo, Memorijalni turnir "Mirko Holbus" igra se drugu godinu zaredom igra u čast legendarnog hokejaša Partizana i predsednika "Crno-belih", koji je preminuo u januaru prošle godine. Holbus je dugi niz godina branio boje beogradskog kluba, a nosio je dres reprezentacije Jugoslavije na dva velika svetska takmičenja – 1964. na Zimskim olimpijskim igrama u Insbuku i 1961. na Svetskom prvenstvu u Švajcarskoj.

 

Galeriju fotografija sa prvog dana turnira možete da pogledate na linku na našoj stranici na Fejsbuku.

Rezultate turnira možete da pogledate na linku na sajtu HK Partizan.

 

 

You might also like

Comments are closed.