Drugi međunarodni memorijalni turnir "Mirko Holbus" tokom vikenda u "Pioniru"

 

Turnir u organizaciji Hokej kluba Partizan okušiće blizu 300 dečaka i devojčica iz regiona, a osim domaćih klubova Crvene zvezde, Spartaka, NS Starsa i domaćina turnira Partizana, učestvovaće ženski tim "Girls Serbia", zatim slovenački Bled, hrvatska Mladost iz Zagreba, sarajevski Vukovi, bugarski NSA i Slavija (oba iz Sofije) i mađarski MAC i KMH (oba iz Budimpešte). Igraće se u dve starosne kategorije U8 i U10, po širini leda (cross-ice hokej), a tokom dvodnevnog trajanja turnira biće odigrano čak 138 utakmica. 

Turnir se drugu godinu zaredom igra u čast legendarnog hokejaša i predsednika beogradskih "Crno-belih" Mirka Holbusa, koji je preminuo u januaru prošle godine. Holbus je dugi niz godina branio boje Partizana, a nosio je dres reprezentacije Jugoslavije na dva velika svetska takmičenja – 1964. na Zimskim olimpijskim igrama u Insbuku i 1961. na Svetskom prvenstvu u Švajcarskoj.

Svečano otvaranje turnira zakazano je za subotu u 13 časova, dok utakmice počinju već od osam sati ujutro i trajaće do 19.50. Drugog dana turnira mečevi počinju od devet časova, dok je svečano zatvaranje predviđeno za 16 časova.

Raspored odigravanja utakmica možete da pogledate na fejsbuk stranici turnira:Subota, 5. novembarNedelja, 6. novembar

 

 

You might also like

Comments are closed.