Najavljena rekonstrukcija još jedne ledene hale

Još jedna dobra vest za srpski hokej kada je infrastruktura u pitanju. Posle rekonstrukcije ledene hale Pionir, koja se nalazi u završnoj fazi, najave kompletne rekonstrukcije klizališta u Subotici i njegovog natkrivanja, u proces renoviranja ući će i dvorana SPENS u Novom Sadu.

Prema pisanju portala Ekapija, Sportski i poslovni centar Vojvodine, popularni SPENS, oglasio je tender za uslugu izrade strategije projektnog zadatka za rekonstrukciju ovog objekta. Procena vrednosti nabavke iznosi oko 6,6 miliona dinara, a rok za slanje ponuda je 7. oktobar. Kako stoji u dokumentaciji, poseban akcenat u projektu biće usmeren na ocene energetske efikasnosti objekta, koja treba da identifikijue energetske mogućnosti u vezi sa renoviranjem centra, kao i mehanizme njihove primene na najefikasniji način.

– Cilj je da zamenimo kompletan krov, fasadni omotač, stepenište, da sredimo sve hale, svlačionice, kupatila i toalete – najavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

U renoviranje će tako biti uklječena i ledena hala SPENS što će sa mnogo aspekata biti od izuzetnog značaja za razvoj hokeja.

Podsetimo, od otvaranja Spensa 1981. godine nije izvršena značajnija rekonstrukcija ili obnova objekta, usled čega je postao energetski neefikasan i nefunkcionalan, tako da je danas jedan od najvećih potrošača energije u Novom Sadu.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.