Trijumfi Viteza i Tise nad mladim reprezentativcima

 

Obe ekipe su nove bodove u šampionatu upisali pobedama nad Beogradom, ekipom kandidata za reprezentaciju do 18 godina.

*

U prvom meču ovog hokejaškog vikenda Vitez je savladao Beograd rezultatom 6:2 (5:1,0:1,1:0).

"Vitezovi" su pobedu obezbedili već u prvom delu igre, posle furioznog starta u kojem su tim kandidata za nacionalnu selekciju U18 matirali čak pet puta za samo 14 minuta igre, pa je pitanje pobednika već tada rešeno.

Tim Beograda je u nastavku konsolidovao redove, Vitez je smanjio pritisak na gol domaćina, pa su preostali vremenski period mladi reprezentativci dobili rezultatom 2:1.

U pobedničkom timu dva gola postigao je Ivan Bogdanović (5 i 56), dok su po jednom strelci bili Aleksandar Mitić (1), Bojan Janković (7), Bogdan Janković (13) i Igor Trifunović (14). Po jedan pogodak za tim Beograda postigli su Nikola Kerezović (15) i Uglješa Novaković (38).

*

Dva dana kasnije, u odloženoj utakmici desetog kola, ekipa Beograda zabeležila je još jedan poraz. Tisa Volan je kao domaćin bila ubedljiva slavivši pobedu od 12:3 (5:1,6:1,1:1).

Znatno iskusniji segedinski tim slavio je sigurnu i očekivanu pobedu, kojom se vratio na drugo mesto na tabeli koje je ponovo preuzeo od beogradskog Beostara.

Tri gola za pobednički tim postigao je Tamaš Odri (4as), po dva puta strelci su bili Zoltan Fodor (2as) i Marko Bošnjak, dok su po jedan gol upisali su Norbert Mušik, David Horvat, Tamaš Pilšik, Adam Molnar i Atila Kiš. Strelci za mladi tim Beograda bili su Petar Novaković, Đorđije Terzić i Ivan Glavonjić.

 

You might also like

Comments are closed.