PUŠTENA U RAD INTERNET STRANICA SHLS-A

 

Na internet adresi www.hockeyserbia.com od sada će javnosti biti dostupne sve najnovije informacije o aktivnostima koje obavlja Savez, kao i o svim hokejaškim dešavanjima koja se odvijaju u Srbiji, a organizuju se pod okriljem, uz učešće, ili u saradnji sa Savezom.

Prateći već razvijeni servis obaveštavanja putem socijalnih mreža (Facebook, Twitter), rekonstruisan sajt bi trebalo da doprinese kvalitetnijem informisanju javnosti o dešavanjima u hokeju na ledu u našoj zemlji.

Internet stranica SHLS-a aktivno će pratiti tekuće programe svih reprezentativnih selekcija (seniori, U20, U18), dešavanja u klupskim takmičenjima u različitim starosnim kategorijama, kao i turnire, kampove, seminare itd. Sajt poseduje sistem za elektronsko vođenje i praćenje takmičenja u hokeju na ledu. Posetiocima će biti dostupan kalendar takmičenja, sastavi timova, rezultati utakmica, statistike igrača, golmana, klubova, liste strelaca, zapisnici sa utakmica, vesti i izveštaji, linkovi sa video snimcima mečeva, direktni prenosi utakmica (livescore) i još mnogo toga.

Takođe, jedna sekcija stranice posvećena je razvojnim programima Saveza, koji imaju za cilj promociju i afirmaciju hokeja na ledu kroz razvoj pionirskog, omladinskog, veteranskog i hokeja na ledu za žene, što su neki od prioritetnih zadataka Saveza definisanih u prethodnom periodu i jedan od osnovnih u vremenu koje dolazi.

Puštanje u rad zvanične internet stranice Saveza hokeja na ledu Srbije sastavni je deo obeležavanja 75. godišnjice prijema Kraljevine Jugoslavije u članstvo Međunarodne hokejaške federacije (IIHF). Prvog januara 1939. godine IIHF je kao svoju 26. članicu primio u punopravno članstvo tadašnju Kraljevinu Jugoslaviju, a nakon raspada nekadašnje države prepoznao je Srbiju kao njenog sukcesora.

Povodom ovog jubileja Međunarodna hokejaška federacija je dodelila Srbiji organizaciju Svetskog prvenstva za seniore Divizije II, Grupa A, koje će od 9-15. aprila 2014. biti održano u beogradskoj hali „Pionir“.

You might also like

Comments are closed.