Jakovljević: Dolazak Jaruškina u Beograd je velika stvar za srpski hokej

Istaknuti ruski stručnjak Aleksej Jaruškin doputovao je u Srbiju i počeo je sa radom kao šef stručnog štaba HK Partizan. Nekadašnji trener u školi hokeja slavnog moskovskog CSKA i strateg brojnih ekipa u KHL, MHL i VHL poput Spartaka iz Moskve, SKA iz Sankt Peterburga, zatim ekipa Viteza i Buran Voronjeza, preuzeo je sve selekcije crno-belih. Vest da će sjajni 48-godišnji ruski trener doći da radi u Srbiju izazvala je veliku pažnju domaće hokejaške javnosti, pa zato prvo pitanje upućeno genseku Partizana Per-Aleksandru Jakovljeviću je bilo kako je došlo do ove saradnje:

– Sve se desilo kao posledica odli;ne saradnje i veoma dobrih odnosa Saveza hokeja na ledu Srbije sa ruskim i beloruskim hokejšakim federacijama kao i naši dobri odnosi sa moskovskim CSKA. Pregovori su krenuli relativno kasno, ali s obzirom na sve okolnosti izazvane pandemijom virusa korona, iskoristili smo priliku da u Srbiju i Beograd dovedmo zaista vrhunskog stručnjaka. Imamo ugovor na godinu dana, a pokušaćemo sve što je u našoj moći da naša saradnja bude i duža od jedne sezone – objašnjava Jakovljević i dodaje:

– Naši ruski prijatelji i trener Jaruškin odlučili su dan nam pomognu, i na tome smo veoma zahvalni. Naš osnovni cilj je da Aleksej Jaruškin obuči naše trenere, da nam postavi metodiku rada i programa treninga kakvi su u Rusiji. On je već počeo sa radom i mogu da kažem da se odlično uklopio. Značaj njegovog dolaska je zaista ogroman za Partizan, ali i naš hokej, pre svega za trenere. Jer, ta škola koju će dobiti prosto nema cenu, a mi smo već u uvodna dva treninga mogli da uvidimo o kakvom se stručnjaku radi.

Ono što bi moglo da predstavlja mali problem u radu je infrastruktura:
– Postojale su najave da bi radovi u ledenoj hali Pionir mogli da budu gotovi do 15. septembra, međutim to se nije dogodilo. Zaista je bilo mnogo posla, a prema informacijama koje sad imamo je da ćemo led dobiti 1. oktobra. Iz tog razloga bili smo primorani da otkažemo učešće na nekoliko turnirua u inostranstvu. Fokusiramo se na domaća takmičenja, ali i Karpatsku ligu za koju se nadamo da ćemo dobiti domaćinstvo jednog od turnira što bi bilo zaista sjajno – zaključio je prvi operativac HK Partizan, Per-Aleksandar Jakovljević.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.