Finci pomažu stručan rad Saveza hokeja na ledu Srbije

Savez hokeja na ledu Srbije na razne načine se trudi da podigne nivo stručnog rada i time dugoročno poboljša kvalitet igre, ali i performanse igrača u našoj zemlji. Poslednji u nizu primera je saradnja sa hokejaškom federacijom Finske, zemljom koja je hokejaška velesila u svetskim okvirima.

Rukovodstvo SHLS održalo je sastanak sa gospodinom Piri Lukarilom koji je zadužen za razvojne programe i razvoj trenera finske federacije. Shodno problemima koje je izazvala pandemija virusa COVID-19 finski stručnjak nije bio u mogućnosti da dođe u Srbiju i bude prisutan na treninzima naših klubova, pa će putem onlajn seminara i webinara Piri Lukrailo doprineti razvoju hokeja u Srbiji i podizanju kvaliteta rada naših klubova.

Kako bi imao kompletan uvid u trenutno stanje nivoa i inteziteta treninga u našim klubovima, finskom stručnjaku će biti potrebno da klubovi u što kraćem vremenskom roku dostave razne informacije, od onih najosnovnijih kao što su broj treninga i utakmica na nedeljnom nivou po uzrastnim kategorijama, detalja iz organizacije treninga do načina na koji se klubovi promovišu i reklamiraju u javnosti, a sve sa ciljem kako bi se odredila specifičnost metodike rada u narednom periodu.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.