Ujedinjeni klubovi otpočinju hokejašku sezonu

U toku predhodne nedelje na ledu “Pionira” su se odigrale prijateljske utakmice izmedju igrača SKHL Crvene Zvezde i HK Partizana u kategorijama do 12 i 16 godina. Lepa vest za hokej, saradnja dva kluba na ovakvom nivou posle oredjenog perioda predstavlja pokazatelj da rad i razvoj hokeja je moguće unaperditi.
Pored veoma teških uslova koje je izazvala pandemija virusa Covid-19 hokejaška sezona 2020/2021 otpočela je ovog vikenda turnirom za igrače do 10 godina u Novom Sadu. Turnir Liga budućih šampiona je obuhvatao susrete 6 timova Spartak, Crvena Zvezda, Partizan, Marbo, Vojvodina i NS Stars a pauzu u ovom krugu je po rasporedu imao Red Team. Na turniru za namladje od velike važnosti je bilo praćenje zdravstvenih smernica i poštovanje svih propisanih mera od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta. Ovo je pokazatelj da i pored veoma teške situacije sa kojom se susrećemo moguće organizovati sportsku manifestaciju, uz veliiko zalaganje svih učesnika i brige o njihovom zdravlju koje je na prvom mestu.
Trenutno najveću prepreku klubovima predstavlja samo putovanje van Srbije radi odigravanja utakmica sa NSA Sofija timom iz Bugarske, koji se od ove sezone takmiči u okviru Državnog prvenstva Srbije.
Direktor takmičenja Bogdan Dabović je iz tih razloga prosledio klubovima dopis u kome se navodi da sagledavajući trenutnu epidemiolosku situaciju i uvažavajući smernice i tumačenjem istih dostavljene od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, SHLS smatra da u ovom momentu putovanje u inostranstvo radi odigravanja utakmica predstavlja preveliki rizik za takmicare i trenere i da bi svi klubovi trebali da odloze rasporedom predvidjena gostovanja u Bugarskoj. U navedenom dopisu Direktor Takmičenja je zatražio mišljenje klubova kako bi se na dalje delovalo u najboljem intresu klubova i pri tome vodeći računa o zdravlju svih igrača .

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.