Svetska hokejaška federacija pokrenula novi razvojni projekat

Svetska hokejaška federacija još snažnije je krenula u akciju realizacije razvojnih projekata. U situaciji kada pandemija virusa COVID-19 zadaje mnogo problema, pa su i brojna svetska prvenstva otkazana, IIHF nije želeo da ustukne u borbi za razvoj hokeja širom sveta. S obzirom da su putovanja onemogućena i otežana, samim tim i održavanje seminara i raznih drugih akcija, kompletan razvojni program IIHF je preslio na internet i tako ga učinio dostupnim svima.

Na zvaničnom sajtu svetske hokejaške federacije osvanula je posebna sekcija pod nazivom IIHF razvojni centar (IIHF Development Hub) u kome će se naći brojni materijali neophodni za razvoj trenera, ali i mladih hokejaša i hokejašica. Tim povodom predsednik IIHF Rene Fasel putem video poziva razgovarao je sa čelnicima svih 81 zemalja članica ove organizacije.

– Svi nacionalni savezi sada imaju pristup za više od 500 hokejaških treninga, vežbi, i ostalih korisnih saveta koji su pažljivo odabrani kako bi na najbolji način doprineli i pomogli razvoju trenera i igrača širom sveta – rekao je Fasel.

Ideja za ovaj ambiciozan projekat, po rečima Aku Nieminena, IIHF menadžara za razvoj, potekla je iz samog rukovodstva IHHF, trenerskog departmana i sekcije za omladinski i junirski razvojni program, a u realizaciji čitavog projekta prethodnih nekoliko godina učestvovalo je preko 100 ljudi.

– Shvatili smo da moramo mnogo više da investiramo u naše onlajn platforme i tako brojne naše korisne i kvalitetne edukativne materijale učinimo dostupnim i tako na najbolji način podržimo rad i rauvoj nacionalnih saveza i njihovih klubova širom sveta – istakao je Nieminen.

Ogromno bogatstvo ovog programa predstavlja preko 500 video materijala za treninge na ledu i na suvom, koji su podeljeni u tri kategorije: za početnike, za one na srednjem nivou i napredne, a svi ti video materijali nastali su u prethodnih godinu i po dana u saradnji sa sportskim institutom Vierumaki u Finskoj.

Pozivamo sve predstavnike klubova, posebno trenere, da posete IIHF razvojni centar, pažljivo pregledaju ponuđene materijale, razmotre i probaju njihovu primenu, a za sva dodatne pitanja kancelarija Saveza hokeja na ledu Srbije stoji na raspolaganju.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.